Hanebné: AfD bola za to označovaná ako xenofóbna a teraz odrazu minister vnútra Reul hovorí, že Nemecko má problém s obrovskou kriminalitou migrantov

20.03.2024 22:41

Herbert Reul minister vnútra Severného Porýnia-Vestfálska sa odvážil konečne ako prvý popredný nemecký politik povedať pravdu vo veci, ktorú predovšetkým  Zelení a prosystémové médiá neustále zamlčiavali, a ak to povedali politici AfD, tak boli označovaní ako nenávistní xenofóbovia, rasisti a nacisti.

 

Reul povedal:

„Jasné pomenovanie problému,  ktorý nám robia migranti, je prvým krokom správnym smerom. Sú  to krádeže, lúpeže, fyzické zranenia a sexuálne zločiny. V roku 2023 boli v Severnom Porýní-Vestfálsku „výrazne nadmerne zastúpení“ nenemeckí občania takmer vo všetkých trestných činoch.

 

To nevyhnutne znamená, že musíme otvorne hovoriť o ich zločinoch. A ja preto radšej veci pomenúvam tak, ako sú, než aby som o nich nehovoril. To je len podpora nesprávnych ľudí.“

 

Je pekné, že Herbert Reul z CDU povedal konečne pravdu o obrovskej kriminalite migrantov, kam spadá aj kriminalita potomkov tých migrantov, ktorí prišli do Nemecka už pred desaťročiami.

 

Nie je ale pekné, keď hovorí o podpore nesprávnych ľudí – lebo tým mieni AfD.

Lebo práve oni sú tí správni ľudia, lebo už roky poukazujú na to, k čomu sa Herbert Reul odvážil až teraz,  takže je to on, ktorý až dosiaľ patril k nesprávnym ľuďom a veľmi dobre vedel to, čo vyhlásil až teraz.

 

A aj to len preto, že AfD láme rekordy v priazni voličov, o.i. práve z toho dôvodu, že o tomto probléme obrovskej a rastúcej kriminality nenemeckých obyvateľov Nemecka hovorí kriticky už roky.

 

Herbert Reul je už takmer osem rokov ministrom vnútra a až teraz medializuje veľký problém s kriminalitou migrantov.

 

A mal by sa preto hanbou červeňať a či prepadnúť až pod zem za to, čo vyhlásil až teraz:

 

„Nesmieme dovoliť, aby násilie postupne zaberalo čoraz viac miesta vo verejnom priestore. Rýchle a jednoduché riešenie nebude. Jasné pomenovanie problému je však prvým krokom správnym smerom.“

 

 

V roku 2023 bolo v Severnom Porýní-Vestfálsku identifikovaných celkovo 484 642 podozrivých. 169 215 z nich boli nenemeckí podozriví. To je podiel 35 percent. Podiel cudzincov na populácii v Severnom Porýní-Vestfálsku je však len 15,6 percenta (k 31. decembru 2022).

 

Podiel cudzincov je vysoký najmä v oblasti vreckových krádeží (80,1 %), krádeží v obchodoch (47,6 %), vlámaní do bytov (47,3 %), lúpeží (45,7 %) a trestných činov proti životu (41,6 %), nebezpečného a ťažkého ublíženia na zdraví (40,3 %). ) a trestné činy proti sexuálnemu sebaurčeniu zahŕňajúce použitie násilia (37,1 %).

 

Počet najmä sýrskych podozrivých vlani stúpol o 21,3 % na 15 839. Sýrčania sú zapojení najmä do lúpeží.

Väčšina nenemeckých podozrivých však pochádza z Turecka.

 

Ako nemeckí kriminálnici sú však evidovaní aj tí, ktorí majú okrem nemeckého aj ďalšie občianstvo.

A rovnako migračné pozadie zločincov sa v štatistikách kriminality nezohľadňuje. Evidujú ich ako Nemcov.

 

Takže v realite je kriminalita migrantov, včítane tých, ktorí nie sú etnickí Nemci oveľa vyššia ako je oficiálne evidovaná!