Hanba Západu: Putina ničí ako zločinca, ale Erdoganovi dovolil beztrestne nový útok proti Kurdom

29.04.2022 22:58

Západ, NATO a USA – tzv. spoločenstvo najvyšších etických hodnôt, ktoré chce len mier, nikdy nikoho neohrozuje a svoje obrovské armády označuje len za vyslovene obranné, teraz hanebne mlčí, keď turecká armáda (Turecko je súčasť NATO)  začala 18. apríla útočný prepad severného Iraku proti tamojším Kurdom. 

Toto je ale vrchol pokrytectva „morálneho“ Západu. Putina označujú politici Západu a ich médiá za vojnového zločinca a Rusko je stupňovane sankcionované a izolované, ale keď Erdogan vyšle svoju armádu na cudzie štátne územie, aby tam masakrovala kurdské obyvateľstvo, tak nielenže sa nemusí obávať žiadnych sankcií Západu, ale ani len jeho kritiky. Západ k jeho vojnovým zločinom jednoducho mlčí.

V pondelok 18. apríla skoro ráno zaútočil Turci  na Kurdov v Iraku, a to na zemi aj vo vzduchu.

Podobne ako Moskva, tak aj turecké Ministerstvo obrany „zadefinovalo“ svoj útok na územia Kurdov v severnom Iraku ako dôležitú operáciu, ktorá slúži ochrane Turecka pred kurdskými teroristami.

A tak ako Rusi, ktorí vyhlásili, že nevedú vojnu proti Ukrajine, ale bojujú len proti ukrajinským nacistom, tak aj Turci tvrdia, že nevedú vojnu proti Kurdom, ale len proti kurdským teroristom a síce operáciou s názvom Claw Lock.

Turci bombardujú rozsiahle iracké územie od Metinu, Avasin-Basyanu a Zapu až po Garu. Oznámilo to turecké provládne médium  Daily Sabah a oznámilo aj to, že keď bude táto oblasť vyčistená od teroristov, tak bude nasledovať ich vyčistenie ďalej v Kandile, Sinjare a Mahkhmoure.

Iracké Ministerstvo zahraničia ostro kritizovalo Turecko za narušenie suverenity Iraku. Samozrejme, že Irak je na to príliš slabý, aby sa sám postavil vojensky na odpor Turecku.

Irak môže ale určite právom očakávať, že vysoko „morálny“ Západ zakročí proti Turecku na ten istý spôsob ako proti Rusku. Vyhlási voči nemu tvrdé sankcie a začne masívne podporovať Kurdov zbraňami.  Veď tí nechcú nič iné, len slobodne žiť vo svojom vlastnom štáte.

A Kurdi môžu tiež plným právom očakávať, že USA minister Blinken a jeho veľký generál Austin prídu aj za predstaviteľmi Kurdov tak demonštratívne ako prišli za Zelenským do Kyjeva a sľúbia im ako jemu pred televíznymi kamerami miliardy na podporu ich obranného boja proti Turkom a samozrejme spolu s EÚ im začnú dodávať aj zbrane a ťažké zbrane.

A určite sa kurdskej veci ujmú aj systémové slovenské médiá a nielen tie, ale všetky médiá v SR, tak ako sa ujali Ukrajincov. A Erdogana budú označovať za vojnového zločinca tak, ako to robia s Putinom.