Hanba vlády: V Nemecku je 6000 agentov tajnej služby Turecka

05.02.2017 19:53

Žiadna iná krajina – ani len americká CIA – nemá v Merkelovej „kráľovstve“ toľko špiónov ako Erdogan. A Nemecko nerobí proti tomu nič pod mottom: Len si nepohnevať Erdogana. Pôvodne mali tureckí agenti-špióni z MIT-u za úlohu zbierať informácie o Kurdoch v Nemecku a o aktivitách PKK. V tom čase ich bolo v Nemecku len niekoľko stovák. V súčasnosti, keď sa hrozivo zmenila politická situácia v Turecku, tak Erdogan vyslal do Nemecka ďalšie tisícky svojich agentov a tí majú sledovať a rôznymi spôsobmi terorizovať a ohrozovať nemeckých Turkov, a to predovšetkým tých, ktorí nie sú prívržencami tureckého despotu na Bospore a tých, ktorí sú prívržencami v americkom azyle žijúceho Gülena a jeho hnutia.

E. Schmidt, expert pre oblasť aktivít tajných služieb, povedal, že vláda kancelárky Merkel robí žalostne málo pre to, aby tureckých špiónov odhaľovala a zatýkala, prípadne vykazovala z krajiny. Veľmi kriticky vidí aj spoluprácu BND s MIT-om. Podľa Schmidta začala MIT v roku 2014, na príkaz Erdogana túto spoluprácu torpédovať, keď ignorovala dotazy nemeckej strany ohľadne džihadistov, ktorí sa podľa informácií nemeckej BND nachádzali na území Turecka a MIT o nich vedela. Mimochodom, E. Schmidt bol svojho času, pred 25. rokmi, sledovaný BND na základe istého nezmyselného podozrenia voči jeho osobe.

Teraz hovorí, že sám bol veľmi prekvapený, keď sa dozvedel, že v Nemecku „pracuje“ fakticky nerušene také veľké množstvo tureckých tajných agentov. Je síce pravda, že nemecká polícia a podľa najnovšieho vyhlásenia aj justícia, včítane štátnej prokuratúry, sú totálne preťažení aj v dôsledku veľkej kriminality utečencov a azylantov na území Nemecka, ako aj sledovaním a odhalovaním islamistických extrémistov a teroristov, ale napriek tomu je to hrubá a neodpustiteľná nedbalosť vlády v Berlíne, že 6000 tureckých špiónov sa v Nemecku môže cítiť veľmi príjemne a bezpečne a môže fakticky nerušene vykonávať svoju „prácu“ pre ciele Erdogana.

Jasným dôkazom toho je fakt, že od roku 2013 – podľa oficiálnej informácie, ktorú vydalo nememcké Justizministerium – sa konalo len 6 súdných procesov s príslušnikmi tureckej MIT. Pritom tak BND, ako samozrejme aj nemecká vláda, dobre vedia, kde sa nachádza prevažná časť tureckých špiónov v Nemecku.

Sú to turecké cestovné kancelárie (ktorých sú v krajine stovky), turecké banky, Turkish Airlines a mešity a tzv. Mešitové spolky.

Nečinnosť vlády v tomto smere je o to odsúdeniahodnejšia, že už pred rokmi vydal Najvyšší Nemecký Súd nariadenie, že je záväznou povinnosťou vlády v Berlíne ochraňovať iné etniká žijúce v Nemecku pred prenasledovaním a represáliami zo strany cudzích spravodajských služieb. V tomto prípade pred veľmi agresívne v Nemecku pôsobiacimi špiónmi Turecka.