Hanba SPD: Jej šéf sa vyhráža domácemu zbrojárskemu priemyslu, že pomaly vyrába nové zbrane pre Ukrajinu

29.11.2022 23:32

SPD šéf Lars Klingbeil sa začal vyhrážať nemeckým zbrojárskym firmám , že ak nie sú schopné urýchlene vyrobiť a dodať potrebné zbrane pre Ukrajinu, tak že ich zakúpi  v USA alebo v Izraeli.

Pred niekoľkými dňami som v článku Nebezpečie deindustrializácie Nemecka je reálne písal o pracovnej návšteve Larsa Klingbeila v USA a aj o tom, že je vazalským poskokom USA a spoľahlivým vykonávateľom ich „prosieb“.

Preto je viac ako pravdepodobné, že v USA taká „prosba“ mohla znieť nasledovne:

„Keďže máme takmer vyprázdnenú našu štátnu pokladnicu – z veľkej časti kvôli Ukrajine - tak urýchlene potrebujeme  nejaké milióny. Je nutné urobiť u nás nejakú objednávku.“

S  tým môže poslúžiť Klingbeil samozrejme bez problémov.

V novinách „Bild am Sonntag“ povedal:

„Očakávam, že naše zbrojárske firmy vybudujú rýchlo pre zbrane Ukrajine potrebné produkčné kapacity a rýchlo ich dodajú. Ak to neurobia, tak ich kúpime v USA alebo Izraeli.“

 

K jeho slovám sa vyjadrilo množstvo Nemcov a veľká väčšina  z nich ich odsúdila.

 

Za všetkých uvediem jeden príspevok:

 

Volker Gussmann 

Diese ständigen Forderungen nach Waffenlieferungen an die Ukraine ist nicht mehr auszuhalten. Warum wollen sogenannte Sozialdemokraten und sogenannte Friedensparteien wie sich z.B. die s.g. Grünen nennen, den totalen Krieg in der Ukraine? Statt einfach keine Waffen mehr zu liefern, kein Geld mehr in dieses korrupte System zu pumpen und Selenskyj zu diplomatischen Verhandlungen zu zwingen wird dieser Krieg ständig weiter forciert und tausende von Menschen getötet. Warum kapieren die Menschen nicht, dass dieser Krieg nicht allein von den Russen, sondern auch und insbesondere von Selenksyj und den Amerikanern provoziert und gewollt war. Wer einen Krieg provoziert muss irgendwann auch mal überlegen, wie er wieder beendet werden kann. Solche Kriegestreiberpolitiker wie wir sie derzeit haben, zerstören die ganze Welt. Wo bleibt da der Umweltschutz und wo bleibt da die soziale Gerechtigkeit, wenn wir, statt dem eigenen Volk Sicherheit und Wohlstand zu schaffen, alles für die Verlängerung des Krieges in der Ukraine wegnehmen.

 

Preklad:

 

Tieto neprestajné požiadavky na dodávky zbraní pre Ukrajinu už nie je možné vydržať. Prečo chcú tzv. sociálni demokrati a tzv. mierové strany, ako sa napr. sami označujú Zelení, totálnu vojnu na Ukrajine? Namiesto toho, aby sme prestali dodávať zbrane a prestali aj pumpovať peniaze do tohto koruptného systému a prinútili Zelenského k diplomatickým rokovaniam, tak len ďalej podporujeme vojnu, v ktorej sú zabité tisícky ľudí.

Prečo len ľudia nechápu, že vinu na tejto vojne nemajú len Rusi, ale aj a či predovšetkým Zelenský a Američania, ktorí ju vyprovokovali a chceli mať. Kto vyprovokuje vojnu, ten musí niekedy myslieť už aj na to, ako ju ukončiť. Takí vojnoví štváči, ako ich v súčasnosti máme my, zničia celý svet.  Kde tu ostáva ochrana životného prostredia a kde je sociálna spravodlivosť, keď namiesto toho, aby sme vlastnému národu zabezpečili istotu a blahobyt, tak pre predlžovanie vojny na Ukrajine, mu vezmeme všetko.