Hanba koncernu Siemens – vo vrecku miliardové zisky a vyhadzov pre veľkú časť osadenstva

11.12.2017 22:15

Správou cez video oznámil svetový koncern Siemens svojim zamestnancom na východe Nemecka, v Lipsku a Görlitzi „radostné“ vianočné posolstvo, ktoré znelo, že v týchto mestách zatvorí svoje firmy.

Je to nehanebný a vrcholne cynický vianočný darček!

Koncern , ktorý v nedávnej minulosti dostal od nemeckého štátu mnohomiliónové subvencie – to znamená peniaze daňových platičov, z ktorých niekoľko tisíc teraz za to nemilosrdne vyhodí na ulicu – argumentuje tým, že tamojšia produkcia plynových turbín málo vynáša a že je nerentabilná.

Tento absolútne nesociálny ťah robí Siemens napriek tomu, že len krátko predtým hrdo oznámil, že v tomto roku dosiahol mimoriadny zisk, s ktorým nepočítal, a to vo výške šesť miliard eur.

SPD šéf Martin Schulz označil tento krok koncernu za asociálny. Nádejný CDU politik, Michael Kretschmer, dezignovaný premiér Saska, povedal:

“Otcovia-zakladatelia Siemensu sa teraz musia obracať v hrobe.“

Tí boli známi veľmi sociálnym prístupom ku svojím zamestnancom.

Zavretie firiem Siemensu v zmienených mestách zanmená pre jeho zamestnancov veľku katastrofu, lebo v tých oblastiach je vysoká nezamestnanosť a málo pracovných príležitostí.

Siemens však zaujíma len a len zisk a necíti žiadnu sociálnu zodpovednosť za ľudí, ktorí sa v práci zodierali pre jeho zisky.

Turbokapitalizmus sa brutalizuje čoraz viac a ľudia sú v tomto systéme len figurky, ktoré môže ľubovoľne vymieňať, alebo hodiť do odpadu, keď ich nepotrebuje.