Hanba „demokracie“: AfD-víťaz volieb v Sonnebergu bude úradne preskúmaný, či je demokrat

28.06.2023 21:59

Keďže AfD v Durínsku bola úradmi klasifikovaná ako pravicovo extrémistická strana, tak Krajinský úrad štátnej správy teraz preveruje vhodnosť novozvoleného prednostu okresu pre jeho novú funkciu.

 

Bude sa skúmať, či je demokrat, hoci krátko po jeho zvolení oznamovali nemecké médiá, že bol zvolený v demokratických voľbách, ktoré prebehli úplne regulérne.

 

Durínsky úrad štátnej správy má vykonať túto hanebnú kontrolu demokracie u víťaza okresných volieb v okrese Sonneberg, politika AfD Roberta Sesselmanna.

 

Existuje oficiálna kontrola, uviedla durínska ministerka vnútra Katharina Schenk. Pripomenula, že základom takejto previerky sú pravidlá durínskeho zákona o miestnych voľbách.

Informovala o tomto vyhlásení durínskej ministerky nemecká tlačová agentúra DPA.

 

„V tomto zákone sa uvádza, že za okresných prednostov by nemal byť zvolený nikto, kto neposkytuje záruku, že sa vždy postaví za slobodný demokratický základný poriadok v zmysle základného zákona a ústavy štátu,“

povedala ministerka Schenk.

 

Toto naozaj pripomína totalitné komunistické štáty, kde sa bežne robili podobné previerky!

 

V tejto súvislosti je ale veľkým paradoxom, že niečomu takému nebol podrobený ani jeden zo 78 AfD poslancov Bundestagu.

Na to však ministerka Schenk nedala nijakú odpoveď.

 

Nemecká „demokracia“ v podaní vládnej koalície sa už bojí AfD oveľa viac ako „čert svätenej vody“ !

 

Môj priateľ durínsky žurnalista mi povedal, že v Durínsku to vrie a že dostal veľmi mnoho rozhorčených reakcií od občanov, a to nielen z Durínska k tomu, čo vyhlásila tamojšia ministerka Schenk k zvoleniu Roberta Sesselmanna z AfD.

 

Tu je jedna z reakcií:

 

„Ak by sa mala opäť pošliapať vôľa ľudu v Durínsku, viem si dobre predstaviť, že občania nevyjdú len do ulíc.

Začínam si myslieť, že súčasná vláda chce začať občiansku vojnu, pretože to, čo sa deje tu v Nemecku, už nemá nič spoločné s demokraciou.“