Hamburg: 15 ročnú znásilnilo 12 mladíkov. Polícia ich zistila a zatkla. Sudca ich pustil

05.11.2021 22:26

Ako oznámila polícia mesta Hamburg išlo o mladých mužov od 17 do 21 rokov.

Trestný čin znásilnenia sa odohral v septembri minulého roku. Dievča sa vracalo po súkromenj oslave domov večer cez mestský park a pritom narazila na skupinu mladíkov, ktorí ju okamžite strhli do kríkov a dlho ju viacnásobne znásilňovali.

Potom ju ešte aj okradli a ušli.

Polícia ich relatívne rýchlo zistila a zatkla, pričom pôvodné podozrenie z trestného činu znásilnenia sa pre deviatich z nich rýchlo premenilo na istotu. Usvedčila ich analýza stôp spermy, ktoré ostali na spodnom prádle dievčaťa.

O ich pôvode polícia dlho nič neprezradila a až teraz v stredu sa Bildu podarilo zistiť len to, že piati z obvinených mali zahraničný pas a že bol medzi nimi jeden Egypťan a jeden Iránec.

Škandálne na tomto prípade je to, že len jeden z dvanástich bol krátky čas vo vyšetrovacej väzbe, lebo príslušný sudca nariadil jeho prepustenie. Všetci dvanásti sú ďalej na slobode.

Podľa štatistiky BKA sú v priemere každý deň v Nemecku znásilnené dve ženy skupinami mladých mužov, ktorí z veľkej časti prišli do Nemecka z Afganistanu, Sýrie a Iraku.