Globalistka Merkel stráca svoj vplyv: Nemci chcú presadzovať viac patriotizmu

11.06.2021 23:33

Pred dvoma týždňami som hovoril s mladým  30 ročným nemeckým žurnalistom. Rozprávali sme sa o súčasnom dianí a v istých súvislostiach sme sa dotkli aj niektorých udalostí z dejín Nemecka. Odrazu mi môj priateľ povedal:

„Vieš, ja som hrdý Nemec a nemám najmenší problém to aj verejne povedať, a to nielen v Nemecku - na rozdiel od mnohých mojich kolegov. Nevidím nijaký dôvod, prečo by som sa mal hanbiť a pred niekym krčiť za to, čo svetu urobil Hitler a nemecký fašizmus. Narodil som sa v roku 1990, takmer pol storočia po vojne. Samozrejme, vidím jeho brutálne vyčínanie absolútne kriticky, a to celé odsudzujem. Napriek tomu ma však bolí,  že veľmi mnohí mladí Nemci sa boja a dokonca i hanbia prejaviť ako patrioti.

Ale veď naši susedia svojho Napoleona, ktorý nebol nič iné, len masový vrah, ktorý viedol brutálne zločinecké vojny naprieč Európou, nielenže nezatracujú, ale ho glorifikujú a oslavujú a sa s ním identifikujú a ja v Európe nepoznám väčších patriotov ako sú Francúzi.

Naša diktátorka za svojej dlhoročnej vlády systematicky takmer úplne udupala posledné zvyšky nemeckého patriotizmu.“

Odpovedal som na to, že našťastie sa jej toto dielo nepodarilo dokonať a že nemecký patriotizmus sa už nemusí prebúdzať, pretože on už mocnie. V neposlednom rade aj vďaka strane AfD a tiež aj vďaka niektorým pravicovým konzervatívcom z CDU.

Jeho životaschopnosť dokazuje aj nedávný prieskum, ktorý urobil inštitút INSA.

Podľa neho až dve tretiny Nemcov sú toho názoru, že už deťom v škole má a musí byť sprostredkovaný oveľa pozitívnejší obraz Nemecka, ako je to dosiaľ.

Len 14 percent to odmieta a 19 percent o tom nemá žiadnu mienku.

Inštitút robil tento prieskum medzi 4. a 7. júnom.