Globalisti: Nebudete nič vlastniť, jesť budete umelé mäso, piť umelé mlieko,....a budete šťastní! Dá sa ľudstvo aj v tomto prípade oklamať? Tak ako s Covid-vakcínami?

26.05.2023 22:07

V súčasnosti sme svedkami toho, ako sa má so „štvrtou priemyselnou revolúciou“ vytvoriť nový svetový poriadok. Jedným zo sloganov je: 

„Nebudeš mať nič a budeš šťastný“. 

To zahŕňa aj „popravu“ tradičného poľnohospodárstva, ako to možno pozorovať už v Holandsku. Ale poddaných treba kŕmiť a krmivo pre nich sa vyrobí vo fabrikách. Na choroby z neho budú vakcíny.

 

Coldiretti, najvýznamnejšia organizácia poľnohospodárskych podnikateľov na národnej a európskej úrovni, vyzvala 10. novembra 2022 k zberu podpisov proti syntetickým potravinám.

 

Veľká mobilizácia Coldiretti proti syntetickým potravinám sa začala začiatkom zbierania podpisov po celom Taliansku s cieľom zastaviť nebezpečný vývoj, ktorý ohrozuje budúcnosť fariem a celého potravinového reťazca Made in Italy. Cieľom je zákon, ktorý by v Taliansku zakázal výrobu, používanie a marketing syntetických potravín, od laboratórneho mäsa cez mlieko „bez kráv“ až po „ryby“ bez morí, jazier a riek.

Ide o boj proti produktom, ktoré by na  naliehanie nadnárodných spoločností a high-tech gigantov mohli čoskoro zaplaviť európsky trh.

 

Napriek tomu, že výskum je extrémne drahý – prvý hamburger vyrobený v skúmavke stál v roku 2013 300 000 dolárov – tak investície do umelého mäsa sa za posledné desaťročie zvýšili stonásobne a do roku 2021 dosiahli 1,4 miliardy dolárov. A  počet súkromných investorov, ktorí majú záujem v tomto biznise neustále rastie.

Podľa analytikov sa veľké spoločnosti ako Tyson a Nutreco, medzinárodné spoločnosti zaoberajúce sa živočíšnymi bielkovinami a finančné holdingy ako Temasek a SoftBank zaviazali počas pandémie investovať okolo 350 miliónov dolárov do produkcie umelých potravin.

Herec Leonardo Di Caprio, aktivista „trvalo udržateľného rozvoja“, nedávno investoval do Aleph Farms a Mosa Meat, dvoch izraelských a švédskych spoločností, ktoré vyrábajú modifikované mäso z hovädzích buniek.

Takzvaný Frankenstein food business zahŕňa predovšetkým nadnárodné technologické spoločnosti (Big Tech) a gigantov svetového finančníctva:

 

Bill Gates (zakladateľ spoločnosti Microsoft)

 Eric Schmidt (spoluzakladateľ spoločnosti Google)

 Peter Thiel (spoluzakladateľ PayPal)

 Marc Andreessen (zakladateľ Netscape)

Jarry Yang (spoluzakladateľ Yahoo)

 Vinod Khosla (spoluzakladateľ spoločnosti Sun Microsystems)

 

V médiách už nejaký čas prebieha rozšírená kampaň v prospech syntetických potravín, ktoré vraj lepšie zodpovedajú požiadavkám ekológov a ochrancov zvierat. Umelé kuracie mäsové guľôčky už boli schválené na predaj v Singapure v roku 2020.

 

Coldiretti vyvracia argumenty v prospech mäsa zo skúmavky a ukazuje, ako hrozí, že jeho šírenie nás privedie k bezprecedentnej nutričnej, ľudskej, sociálnej a environmentálnej katastrofe.

 

Syntetické mäso je v skutočnosti umelý produkt a získava sa z pásikov svalových vlákien vypestovaných spojením embryonálnych kmeňových buniek. Rast prebieha v bioreaktore, kde sa bunky vyvíjajú in vitro.

Eufemizmy „kultivované mäso“ alebo „čisté mäso“ používané na propagáciu umelého steaku sú úplne zavádzajúce.

 

V porovnaní s prírodným mäsom si syntetické mäso vyžaduje vyššiu spotrebu energie a vody; metán z dobytka zostáva v atmosfére asi 12 rokov, zatiaľ čo oxid uhličitý zo syntetického mäsového priemyslu pretrváva a hromadí sa tisícročia, nehovoriac o extrémne znečisťujúcich chemických a organických zvyškoch, ktoré končia v životnom prostredí.

Treba zdôrazniť, že všetky prirodzené potraviny sú už ohrozené: Výskum výroby vajec, mlieka, rýb a umelých syrov už prebieha. Pripravujú sa už ďalšie.

 

Spoločnosť Remilk má v úmysle otvoriť v Dánsku chemickú továreň na výrobu syntetického mlieka, ktoré sa bude vyrábať v laboratóriu bez kráv. V Nemecku sa pracuje na rybích prstoch, ktoré sa pestujú in vitro bez toho, aby vôbec videli more, zatiaľ čo v USA experimentujú so sushi v skúmavke.

Prvé syntetické produkty by mohli prísť na trh v USA už v prvej polovici roku 2023.

Nebezpečný vývoj laboratórne vyrábaných potravín, ktorý sa začal umelým mäsom americkej spoločnosti Beyond Meat a je podporovaný veľkými marketingovými kampaňami, ktoré majú tendenciu skrývať kolosálne komerčné a špekulatívne záujmy, aby namiesto toho propagovali glorifikáciu mýtu o veľkých výhodách syntetických potravín v porovnaní s tradičnými produktami poľnohospodárstva a rybolovu.

 

„Klamstvá o jedle zo skúmavky potvrdzujú presnú stratégiu nadnárodných spoločností, ktorých cieľom je pomocou dômyselných marketingových opatrení zamedziť produkciu prírodných potravín na základe kvality a tradície,“ hovorí Ettore Prandini, prezident Coldiretti, a zdôrazňuje:

 

„Sme pripravení pustiť sa do boja proti produkcii umelých potravín, pretože „Frankensteinove jedlá“ sú budúcnosťou, na ktorej sa nechceme podieľať v žiadnom prípade.“