Gigantické kozmické transformácie

12.02.2015 23:10

Kozmické transformácie sú pre nás, z nášho pohľadu, neskutočnou mágiou a sú sprevádzané nepredstaviteľne obrovským množstvom energie, ktorá je potrebná na ich realizáciu. Ale v rámci nekonečného spektra kozmických procesov a udalostí, nie sú ničím mimoriadnym. Gigantickými kozmickými transformáciami sa myslia okamžité megapremeny rôznych kozmických štruktúr na iné štruktúry.

Je celkom možné, že v priebehu nekonečne dlhého času kozmos viackrát zanikol a opäť vznikol. Aj to patrí do gigantických kozmických transformácií. Teoreticky je možné, že vedomie - ako som už v inom článku napísal - existovalo už pred Big Bangom, veľkým treskom a síce v nepriestorovej dimenzii. Táto sa v jeho priebehu pretransformovala, spolu s vedomím, do práve vznikajúceho kozmu, v ktorom sa formoval už aj priestor a hmota. Tento proces patrí takisto do kategórie gigantických kozmických transformácií.

Fyzikálne kozmické konštanty (napr. rýchlosť svetla) ostávajú spravidla aj po kozmických transformáciách nezmenené. Vedomie zotrvalo vo svojej nepriestorovej dimenzii, ktorá ale bola naviazaná (spojená) na vzniknutý kozmos, a tak ostalo v "pozadí" kozmického diania a evolúcie kozmu. Až keď sa na javisku evolúcie objavili mozgy, tak vedomie "vystúpilo" do popredia. 

Hoci vedomie existovalo v nepriestorovej dimenzii, bolo schopné spôobiť veľký tresk. Ale až mozog umožnil vedomiu, aby mohlo aktívne podporovať a usmerňovať evolúciu hmoty.

Možná je však aj iná hypotéza. O mozgu vieme, že pri svojich aktivitách využíva elektrické pole. Elektrické impulzy sú energiou, ktorá je hnacím motorom všetkých procesov odohrávajúcich sa v mozgu. Elektrické polia existovali v kozme dávno predtým, ako v ňom vznikli mozgy. V elektrických poliach je možne vidieť "mosty", ktoré spájajú mozog s vedomím, a tak umožňujú ich kooperáciu.

Všetko, čo tu bolo opísané, je úplne mimo našej predstavivosti. Nepriestorovú dimenzionalitu, ako aj existenciu vedomia pred veľkým treskom, si nevieme predstaviť, podobne, ako si ani Einstein nedokázal predstaviť zakrivený priestor, keď ho teoreticky postuloval.