Generálny tajomník FPÖ: Kto má dobrý imunitný systém, ten nepotrebuje vakcínový „koktejl“

29.09.2021 23:36

Michael Schnedlitz generálny tajomník rakúskej pravicovo-konzervatívnej FPÖ v Dolnom Rakúsku je odporcom očkovania proti korone a absolútne tu dôveruje svojmu imunitnému systému. Pritom robí všetko preto, aby bol v optimálnom stave. V alternatívnych rakúskych médiách hovoril o tom, že je zástancom posilňovania imunitného systému a nie neustáleho očkovania.

Najnovšia absurdita niektorých politických a mediálnych vyznávačov korona-očkovania v Rakúsku je ich znevažovanie významu imunitného systému pri infekcii koronou. Podľa Christopha Wenischa viedenského lekára z nemocnice Klinik Favoriten pôsobí dobrý imunitný systém veľmi nepriaznivo na priebeh korona ochorenia. Odôvodnil to nasledovne:

„Dobrý imunitný systém prejaví v prípade ochorenia na koronu okamžite veľmi prehnanú obrannú reakciu a tá spôsobí extrémny zápal, ktorý je potrebné terapeuticky liečiť.“

To je buď účelové klamstvo, alebo Christoph Wenisch má len povrchné znalosti o fungovaní imunitného systému, ktorý je mimoriadne komplexný.

V našom organizme sa totiž pri každej reakcii imunitného systému vytvárajú signálne látky, tzv. cytokiny, ktoré môžu aktivovať obranné bunky. Existujú dva druhy cytokinov – aktivujúce a blokujúce.

A dobrý, spoľahlivo pracujúci imunitný systém reguluje ich tvorbu takým spôsobom, aby oba druhy cytokinov boli v rovnováhe. Z toho jednoznačne vyplýva, že ak jednostranne vzniká prevažne len jeden druh cytokinov a síce tých, ktoré pri korone vyvolávajú extrémny zápal, tak v tom prípade ide o zlý a narušený imunitný systém.

Uzavriem tým, že Michael Schnedlitz uverejnil na Facebooku nasledovný text:

„Ja verím svojmu imunitnému systému a radšej trikrát týzdenne športujem ako by som sa dal trikrát očkovať. Ale naši politickí odporcovia a rôzne mainstreamové médiá sa doslova predbiehajú len vo vychvalovaní vakcín proti korone.“