Gaza bude hrobom svetového „poriadku“ pod vedením Západu - naplno odhalila celému svetu jeho pokrytecký, hanebný moralizmus!

06.02.2024 15:35

Podporou izraelských zverstiev v Gaze Západ si sám zničil aj to málo, čo ešte zostalo z jeho dôveryhodnosti, a priviedol svetový poriadok „založený na pravidlách“ do bodu, odkiaľ viac niet návratu k nemu späť.

Bez ohľadu na to, ako to skončí, tak žaloba Juhoafrickej republiky na Medzinárodnom súdnom dvore, ktorá tvrdí, že Izrael porušil „Dohovor“ o genocíde, sa zapíše do histórie.

 

Buď sa to bude spomínať ako na prvý krok k tomu, aby sa nečestný štát konečne zodpovedal za opakované, dlhodobé porušovanie medzinárodného práva; alebo sa to bude vnímať ako posledný, umierajúci dych nefunkčného medzinárodného systému vedeného Západom.

 

Pokrytectvo západných vlád (a západnej politickej elity ako celku) v ich postoji voči Gaze a jej ľudu totálne preukázalo prehnitosť „morálky“ Západu. Plná podpora Západu genocídnemu vyčíňaniu Izraela v Gaze skutočne odhalila dvojité štandardy Západu, pokiaľ ide o ľudské práva a medzinárodné právo.

 

Vojnové zločiny a zločiny proti ľudskosti spáchané Izraelom v Gaze sú absolútne evidentné pre každého, kto má prístup k smartfónu. Zdroje sociálnych médií sú preplnené videoklipmi o bombardovaní nemocníc a škôl, o otcoch, ktorí spod zničených budov vyťahujú bezvládne telá svojich detí, o plačúcich matkách nad mŕtvolami svojich detí.

 

Reakciou západných vlád však bolo označenie akejkoľvek kritiky Izraela za antisemitizmus. A antisemitizmom podľa nich bol aj akýhokoľvek prejav solidarity s palestínskym ľudom.

 

Bez ohľadu na to vychádzajú do ulíc nespočetných miest v celom svete desaťtisíce ľudí, ktorí vyjadrujú svoje pobúrenie nad izraelskými zverstvami a pasívnou spoluúčasťou Západu na nich. Západné vlády (vrátane USA) v zúfalej snahe získať späť nejaké zdanie dôveryhodnosti nedávno začali byť voči izraelským útokom okrajovo „kritické“. Je to však príliš málo, príliš neskoro. Západná dôveryhodnosť bola neodvolateľne zničená.

 

Samozrejme, západné pokrytectvo nie je nič nové. Podľa západných vlád by mal byť celý svet v zbrani voči ruskej agresii, ale zároveň mal by súhlasiť s izraelskou brutalitou a porušovaním medzinárodných noriem Izraelom. Ukrajinci, ktorí hádžu zápalné fľaše na ruské jednotky a likvidujú vlastných ľudí, ak sa v niečom prejavia prorusky, sú hrdinovia a bojovníci za slobodu, zatiaľ čo Palestínčania (a iní), ktorí sa odvážia vystúpiť proti izraelskému apartheidu, sú teroristi.

 

 

 

Západný postoj k Číne ukazuje rovnakú neúprimnosť a dvojaký meter „morálky“ Západu. Čína je prakticky obklopená americkými a spojeneckými vojenskými základňami, ktoré sú vyzbrojené na maximum.

 

Ale podľa Západu je to Čína, ktorá je vinná z napätia so Západom. Ale prečo? Bol to predsa Západ, ktorý ju utláčal a prozápadné Japonsko, ktoré ju chcelo kolonizovať, a proamerický Čankajšek, ktorý ju chcel zapredať Západu. Západné vlády a médiá, ktoré nedokážu poukázať na konkrétne „zlé skutky“, môžu Čínu „obviniť“ iba zo „zvýšenej asertivity“, teda z toho, že spolu s Ruskom nechce uznať a či pripustiť hegemóniu USA vo svetovom poriadku.

 

Takzvanej medzinárodnej spravodlivosti podľa definície USA veria už len naivní hlupáci a vazali USA. Ak by Medzinárodný trestný súd (ICC) fungoval efektívne a naozaj objektívne, tak izraelskí lídri by už stáli pred súdom a Južná Afrika by sa nemusela obracať na ICC.

ICC rýchlo vzniesol obvinenia v iných prípadoch. okrem iného aj voči ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Naopak, ICC trvalo viac ako šesť rokov, kým začal vyšetrovanie situácie v Palestíne, a ani teraz, po rokoch, neboli prijaté žiadne zmysluplné kroky.

 

Keď Izrael pokračoval vo svojich orgiách násilia proti ľudu Gazy, tak Karim Khan, britský hlavný prokurátor ICC, navštívil Izrael a zdôraznil potrebu stíhať zločiny Hamasu, ale voči izraelským zločinom  ostal „imúnny“.

 

Nečudo, že mnohé organizácie občianskej spoločnosti volajú po jeho odvolaní.

Samozrejme, západné pokrytectvo je mnohým dobre známe už veľmi dlho. Medzinárodné právne normy by sa mali od začiatku vzťahovať len na takzvané „civilizované“ – teda biele – národy. „Divoši“ sa nepočítali za ľudí a mocné západné štáty ako Británia, Francúzsko, Španielsko a ďalšie si s nimi mohli robiť, čo len chceli. Domorodí obyvatelia – ako „podľudia“ – mohli byť koloniálnymi mocnosťami zotročovaní a ich prírodné zdroje mohli voľne kradnúť a využívať.

 

Aj sionizmus bol založený aj na takýchto rasistických postojoch – postojoch, ktoré dnes zostávajú jadrom izraelskej politiky, najmä voči Palestínčanom, ktorým Židia zabrali krajinu s dovolením Západu a založili si v nej štát a teraz ich masovo eliminujú.