Gauland: Hanba ARD, ZDF! Maassen musel hovoriť o zlyhaní utečeneckej politiky Merkel v maďarskej televízii

13.04.2019 23:11

Alexander Gauland AfD ostro kritizoval verejno-právnu televíziu ARD a ZDF za to, že nedali možnosť Hans-Georgovi Maassenovi, exšéfovi Spolkového úradu na ochranu ústavy hovoriť o totálnom zlyhaní utečeneckej politiky kancelárky.

V podstate sa nad tým nemožno diviť, veď obe sú systémové a len devótne slúžia vládnym štruktúram. Tie im za to doprajú obrovské finančné prostriedky.

Maassenove neúprosné zúčtovanie s kancelárkou a s jej migrantskou politikou, ktorá nesmierne uškodila Európe, odvysielala 8. apríla Maďarská televízia vo forme interview.

Gauland nazval redaktorov ARD a ZDF zbabelými  a samoľúbymi žurnalistami, ktorým sa viackrát ponúkla príležitosť urobiť  s Maassenom rozhovor, aby nemecká verejnosť bola informovaná od renomovaného odborníka o tom, ako zlyhala nemecká kancelárka.

Bolo to však z ich strany len cynicky odignorované a potom, keď sa dozvedeli, že Maassen vystúpil v maďarskej televízii, tak sa to pokúsili znevážiť a zosmiešniť tým, že predsa išlo len o štátnu televíziu, teda Orbánovú.

V tejto súvislosti moja výzva pre Slovenskú televíziu a môjho starého priateľa, pána Jaroslava Rezníka z RTVS:

Pozvať  Hans-Georga Maassena do slovenskej televízie, aby porozprával aj Slovákom to, čo už povedal Maďarom. Keď mala k tomu odvahu Budapešť, mala by ju mať aj Bratislava.