Gates a GAVI majú vo Švajčiarsku imunitu pred trestným stíhaním! Prečo?

11.02.2022 23:32

Moc a vplyv Billa Gatesa sú fakticky bezhraničné, a to doslova. Pritom z toho, čo všetko zmôže a čo všetko smie, sa verejnosť dozvie len minimum. Tak je to aj v tomto prípade.

Medzinárodná očkovacia aliancia GAVI  (Global Alliance for Vaccines and Immunization) a jej predstavitelia a najmä najrenomovanejší z nich Gates majú vo Švajčiarsku oficiálne zaručenú imunitu, to znamená, že im v žiadnom prípade nemôže hroziť trestné stíhanie a samozrejme ani väzenie.

Predstavitelia GAVI majú vo Švajčiarsku ten istý status ako cudzí diplomati a aliancia je oslobodená aj od platenia daní.

Ale prečo táto organizácia, ktorá sa zaoberá v poverení Gatesa s tým ako viacnásobne zaočkovať svetové obyvateľstvo smie mať také privilégiá?

Odpoveď na to je jednoduchá. Preto lebo predstavitelia a členovia GAVI sú napríklad vlády viacerých štátov, WHO, UNICEF, Svetová Banka, viaceré NGOs, niektoré farmaceutické koncerny vyrábajúce vakcíny a samozrejme aj Bill a Melinda-Nadácia.

Aliancia GAVI bola založená v roku 2000 a jej pôvodným zámerom bolo zabezpečenie dostatočného množstva vakcín pre rozvojové krajiny. Hlavné slovo v aliancii má Gates, ktorý jej dal štartovný kapitál 750 miliónov dolárov. Jej oficiálne sídlo je v Ženeve. Dosiaľ GAVI zaočkovala 760 miliónov detí a jej cieľom je zaočkovanie všetkých detí na svete.

Medzi alianciou GAVI a Švajčiarskom bola 23. júna 2009 podpísaná dohoda o právnom statuse aliancie.

Dohoda o.i. zaručuje aliancii aj to, že všetky jej budovy, pozemky, ako aj jej majetok je chránený pred akýmkoľvek zásahom úradov a justície. Takisto sú chránené pred zásahom úradov a justície všetky archívy aliancie, ako aj všetky dokumenty a nosiče, ktoré aliancii patria, alebo ktoré sa nachádzajú v jej objektoch.

Uzavriem to len jednou vetou: Aj tieto fakty svedčia o tom, že Gates má moc a vplyv v takom rozsahu, a to v globálnych rozmeroch, ako sotva niekto iný. A preto môže takmer doslova robiť čo len chce.