Gabriel očakáva, že Merkel čoskoro odstúpi a nahradí ju AKK. De Gaulle by nikdy Brusel nepripustil!

11.03.2019 14:49

Exminister a exšéf SPD, Sigmar Gabriel vychádza z toho, že už v dohľadnej dobe príde k zmene načele Nemecka a že Merkel odovzdá moc Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK – ako ju nazývajú nemecké médiá i občania). Podľa neho sa tak stane do konca tohto roku, prípadne začiatkom budúceho roka. Vyjadril sa tak pre periodiká Westfälische Rundschau a pre Augsburger Allgemeine.

Okrem iného povedal:

„Osobne si myslím, že Angela Merkel nie je taká naivná, že nechá ešte dva a pol roka AKK popri sebe sa len krútiť a pobehávať ako malého pudla.“

Hoci nepovedal priamo, že si takú zmenu želá, z jeho postojov a výpovedí to ale vyplýva.

Gabriel kritizoval aj  súčasnú politiku kancelárky a vlády.

Podstatnou otázkou ale je, čo by sa zmenilo v politike, ak by sa AKK stala kancelárkou?

To podstatné by sa určite nezmenilo, lebo aj v tom prípade, hlavné smerovanie by ostalo to isté, možno len s minimálnymi korektúrami.

Ale ako kancelárka by AKK aj naďalej udržovala úzke spojenectvo s Macronom a EÚ spolu s ním naďalej posilňovala na úkor plne svojprávnych a nacionálne sebavedomých európskych národov, ako si Európu predstavoval a želal Charles de Gaulle  (l’Europe des patries). Ten by Macrona, Merkel, AKK a celú kopu bruselských EÚ darmožráčov hnal bičom z ich pozícii.

De Gaulle si želal inú Európu a síce takú, ktorej fundamentom by bola úzka, na dôvere založená kooperácia európskych štátov, pričom by bolo samozrejmosťou, že nacionálne suverenity by boli plne zachované a rešpektované.

A Macron opakovane pokrytecky prehlasuje, že sa hlási k odkazu francúzskym národom najuctievanejšieho politika, Charlesa de Gaulla. Klame a prekrúca fakty!

Generál de Gaulle by nikdy nebol súhlasil s tým, že bude existovať moderná najvyššia európska „feudálna“ vrchnosť, ktorá bude sídliť v bruselskom vznešenom paláci, odtrhnutá a izolovaná od európskych „poddaných“ a svojvoľne im všetko diktovať, prípadne ich vydierať.

.