Friedrich Merz: Minister zdravotníctva Lauterbach vo svojich výrokoch o korone neraz preháňa

18.12.2021 23:48

Ministra Prof. Dr. Karla Lauterbacha možno označiť za jedneho  z najväčších prívržencov povinného očkovania v Nemecku a zároveň aj za jedneho z tých, ktorí úmyselne vyvolávajú paniku u ľudí ohľadne korony. V médiách už celé mesiace pravidelne propagoval ako zdravotný expert SPD zavedenie čo najtvrdších opatrení voči tým čo odmietajú očkovanie.

A je neustále aktívny prí šírení strachov v radoch občanov pred koronou a jej novými variantami. Jeho odborné výpovede sú neraz protichodné a paradoxné.

Na to poukázala už pred rokom aj jeho exmanželka, odborná lekárka a epidemiologička Angela Spelsberg. Pracuje na Univerzite Duisburg. A po vyhodnotení 190 000 PCR-testov, ktoré urobila spolu s niekoľkými kolegami, vyhlásila, že len ich výsledky samotné nemôžu byť kritériom na zavedenie korona opatrení.

Nedávno dezignovaný predseda CDU Friedrich Merz pred dvoma dňami vyhlásil, že ako jednu z najdôležitejších úloh nového ministra zdravotníctva Lauterbacha vidí v tom, že musí občanom práve teraz sprostredkovať pozitívne pocity a pocit dôvery v to, že pandémia skončí.

Merz o.i. povedal:

„Nikto nepopiera, že Karl Lauterbach má aj odbornú kompetenciu, ale žiaľ má sklony k tomu,  že v istých situáciách extrémne preháňa.“

To bol veľmi silný signál  ministrovi zdravotníctva a Merz nepriamo povedal to, čo si o Lauterbachovi myslí veľa občanov, a síce to, že otrocky slúži záujmom farma koncernov, ktorých jediným záujmom je dostať čo najviac vakcín do každého človeka.