Frauke Rostalski, členka Nemeckej Etickej Rady odmieta povinné očkovanie

04.12.2021 23:57

Renomovaná právna expertka a profesorka trestného práva na Universität zu Köln, Frauke Rostalski kritizuje možnosť zavedenia všeobecnej povinnosti očkovania, tak ako to žiada budúci kancelár Nemecka Olaf Scholz (SPD).

Rostalski v rozhovore pre Kölner Stadt-Anzeiger:

„Povinné očkovanie pre tých, ktorí nepredstavujú nijaké zvýšené riziko v prípade ochorenia na Covid, že  budú musieť byť ošetrovaní na JIS-ke, nie je možné akceptovať. Okrem toho, ak sa opýtam, či nemecký štát už skutočne využil všetky mu dostupné inštrumenty, aby zvládol a utlmil infekciu, tak odpoviem, že tak neurobil. A preto, ak tento štát chce zaviesť všeobecnú povinnosť očkovania, tak zachádza už príliš ďaleko.

Z toho dôvodu postaviť sa proti takému počínaniu štátu, je z hľadiska práva a jeho uplatnenia, legitimné.“

Frauke Rostalski sa pri svojej argumentácii proti zavedeniu povinného očkovania môže o.i. odvolať aj na to, že sú štáty, ktoré bez toho, aby čo len uvažovali o povinnom očkovaní, tak korona krízu zvládli oveľa lepšie ako Nemecko.

A preto Nemecko nech robí radšej všetko pre to, aby sa im v tomto priblížilo a prestalo tak polarizovať spoločnosť právne neobhájiteľnou ideou povinného očkovania.