Francúzsko: Státisíce kresťanov demonštrovali pred kostolmi za povolenie omší

17.11.2020 23:17

Toto by mal čítať každý kresťan: Posolstvo Francúzov znie - Kresťania Všetkých Krajín Spojte sa! Cez víkend demonštrovali kresťania v početných francúzskych mestách za to, aby v katedrálach a kostoloch sa opäť mohli normálne konať sväté omše. Spolu s nimi sa demonštrácií zúčastnili aj kňazi.

Pred vchodmi do kostolov boli rozvinuté veľké transparenty s nápisom:

NOUS VOULONS  LA MESSE – MY CHCEME OMŠU   

Podrobné informácie o priebehu demonštrácií mi poslali dvaja dobrí priatelia – francúzski žurnalisti.  Podľa ich informácií, ktoré dostali z mnohých francúzskych miest (o.i. z Bordeaux, Nantes, Rennes, Vichy, Versailles, Avignon, Dijon, Nimes,….) bolo medzi demonštrujúcimi nápadne veľa mladých ľudí.

Veľká časť demonštrujúcich kľačala vytrvalo počas celej demonštrácie.

Spievali sa krásne nábožné piesne, vrúcne sa modlilo a skandovalo sa napríklad:

Vyznávame nášho jediného Boha!... Milujeme a ctíme si naše kresťanské náboženstvo!...Len Ježiš je najdokonalejšia láska a najvyššie milosrdenstvo!......

Demonštrácie sa konali napriek hrozbám a vyhrážaniu sa francúzskeho ministra vnútra Géralda Darmanina, že budú políciou násilne rozohnané.

Boli skvele zorganizované a koordinované z Paríža….. a boli natoľko masové, že Darmanin sa napokon neodvážil zrealizovať svoje hrozby.

A napríklad v Bordeaux sa demonštrujúcim kresťanom prizerala len mala skupinka policajtov – a dvaja z nich sa dokonca ani len nebáli otvorene prejaviť sympatie voči tým, na ktorých „dohliadali“ a pokľakli si, sňali si služobné čiapky z hláv a zotrvali tak dlhší čas.

Zožali za to potlesk demonštrujúcich kresťanov.  

Môj priateľ francúzsky žurnalista mi k celej súčasnej situácii vo Francúzsku napísal dlhý hrôzostrašný komentár:

Citujem tu z neho len štyri vety:

Tu v Bordeaux – odkedy si tu bol posledný raz - sa nič nezmenilo. Len to, že nám tu opäť pribudli ďalší početní „trvalí hostia“.

Francúzsko sa už stalo poloarabským územím – máme tu už multikulti-raj. A to čaká aj Nemecko, s nepatrým rozdielom – jeho územie bude poloturecké…….“