Francúzske veľkodemonštrácie proti korona opatrenim sa cez víkend konali už treti krát

04.08.2021 23:11

Vo Francúzsku prišlo v nedeľu už tretí víkend po sebe k masovým demonštráciám proti novým korona opatreniam.

Nemci majú svoje vplyvné Querdenken-hnutie, ktoré organizuje už celé mesiace veľké demonštrácie protim korona opatreniam vo všetkých veľkomestách. Francúzi majú zas svoje Civitas-hnutie, ktoré čoraz viac mohutnie.

Francúzske Ministerstvo vnútra uviedlo, že 1. augusta demonštrovalo vo Francúzsku v rámci Civitas-hnutia niečo viac ako 205 000 ľudí. Ako ale uvádzajú alternatívne francúzske médiá, tak je to „rafinované“ klamstvo, lebo za slovami „niečo viac“ sa ukrýva ešte okolo 300 000 ďalších demonštrantov.

Demonštrácie sa konali v nedeľu v mestách od Bergeracu po Paríž, od Roanne po Toulouse, od Metzu po Nantes, od Brive po Vannes, od Angers po Caen a od Amiens po Marseille.

Celkove sa vo Francúzsku v túto nedeľu konalo až 180 demonštrácií!

Prezident Macron ohlásil v polovici júla sprísnenie korona opatrení, zavedenie Covid-pasov pre reštaurácie a pre cestovanie vo Francúzsku a povinné očkovanie pre zdravotný personál.

Krátko po prezidentovom vyhlásení prišlo k prvým veľkým demonštráciám v Paríži.

Parlament po dlhých diskusiách odsúhlasil Macronov návrh zákona napriek týmto demonštráciám.

Ale po tom, ako sa začali po celom Francúzsku veľké protestné  demonštrácie, tak premiér Jean Castex zvolal na štvrtok do Paríža Ústavnú Radu a až keď tá dá svoj súhlas, tak zákon vstúpi do platnosti.

Možno si už teraz ale predstaviť, aká bude potom reakcia zo strany Civitas-hnutia.