Francúzske médiá o nás: Covid-očkovanie v SR je neúspešné fiasko!

03.06.2021 23:37

Slováci sa nedajú presvedčiť o potrebe zaočkovania ani tvrdou propagandou-očkovania. A to napriek tomu, že táto propaganda je naplno rozbehnutá už na celom svete. Väčšina médií je do nej involvovaná a propaguje nevyhnutnosť pre každého dať sa očkovať s vakcínou firmy Pfizer-BionTech, AstraZeneca, prípadne s iným západným očkovacím produktom.

Nie ale všade ľudia podľahnú tejto penetrantnej všade prítomnej propagande. Napríklad aj na Slovensku nie.

V regiónoch Slovenskej Republiky stagnuje počet zaočkovaných proti Covidu približne na dvadsiatich percentách

„Po oficiálnom uverejnení informácií o počte očkovaných ľudí v našom regióne sme boli veľmi prekvapení. Také nízke percento sme vôbec neočakávali.“

Prezradila diviac sa Helena Hrebenáková, pracovníčka regionálneho zdravotného úradu vo Svidníku, okresného mesta v prešovskom kraji, na severovýchode Slovenska.

Bola prekvapená, keď sa dozvedela, že len 17 percent obyvateľov v jej regióne bolo očkovaných prvou dávkou vakcíny (pre porovnanie: V rámci celého Slovenska je to 30 percent).

Kým v hlavnom meste krajiny, v Bratislave bolo zaočkovaných prvou dávkou vakcíny 40 percent občanov, tak v regiónoch Slovenska to priam zarážajúco len stagnuje približne na dvadsiatich percentách. 

„Dokonca zamestnanci materských škôlok sa nechcú dať očkovať“

Taká je v tomto smere situácia v mnohých slovenských regiónoch.

„Ja to nerozumiem, prečo po smutných skúsenostiach s koronou je stále ešte veľa ľudí, ktorí sa principiálne zdráhajú nechať sa zaočkovať“, vyhlásil istý slovenský lokálny politik a dodal:

„Osobne poznám vela rodín v našej obci, ktoré boli Covidom tvrdo postihnuté, a napriek tomu sa nechcú nechať očkovať. Dokonca personál z našej materskej školky sa zdráhal nechať sa očkovať.“

Ešte začiatkom mája odhadoval riaditeľ Národného Centra Zdravotníckych Informácií, že vzhľadom na extrémne nízky počet občanov, ktorí sa prihlásili na očkovanie proti Covidu, Slovensko može očakávať, že v najlepšom prípade sa dá zaočkovať 38 percent jeho obyvateľstva.