FPÖ šéf zúril po Halloween-eskalácii vo Viedni: Migrantskú zberbu musíme vyhostiť!

03.11.2022 23:33

O dramatických udalostiach, ktoré sa odohrali v pondelok večer vo viedenskej štvrti Sonnwendviertel, keď tiahla ulicami rozdivočená tlupa „mladistvých“ a naháňala strach občanom, písali niektoré rakúske médiá.

Podľa média Heute „mladiství“  vystreľovali pomocou zakázanej pyrotechniky rakety  a jeden z „mladíkov“ strieľal zo zbrane. Bolo počuť aj výkriky Allahu Akbar a ako písal Heute, tak nemenovaný občan filmoval strach naháňajúcu eskaláciu.

Iný očitý svedok rozdivočeného vyčíňania neurópskej „kultúry“ na viedenských uliciach povedal pre Heute, že to vyzeralo ako scény z vojny.

Viedenská polícia bola tiež prítomná. Zvláštne je ale to, že nikto nebol zatknutý. A je to o to zarážajúcejšie, že mestskí politici boli nesmierne pobúrení, keď si pozreli video natočené vyššie zmieneným občanom, ale policajti, ktorí to všetko videli autenticky a zblízka, nezasahovali a nezatýkali.

Dominik Nepp, šéf viedenskej FPÖ bol natoľko šokovaný tým čo na videu videl a čo počul, že sa k tomu vyjadril ostro a nekompromisne a povedal to, čo polícia nepovedala:

„Toto neboli žiadne Halloween-eskalácie, ale nebezpečné výtržnosti migrantov. Proti tomu je nevyhnutné zakročiť s maximálnou tvrdosťou. Pachateľov treba okamžite vypátrať (prečo to neurobila polícia, keď bola priamo na mieste činov? Súvisí to s tým, že vládni Zelení sú v Rakúsku „strážni anjeli“ migrantov? – moja poznámka), zatknúť a vyhostiť. Takúto zberbu vo Viedni nechceme.“

Ale nielen v Sonnwendviertel, ale aj vo Floridsdorfe, Donaustadte a ďalších viedenských štvrtiach sa konali podobné scény.

Aj v Linzi prišlo k podobným výtržnostiam mladých migrantov počas údajnej Halloween oslavy. 200 mladíkov atakovalo najprv ľudí na ulciach a potom sa ruvali a bili s privolanou políciou.