Farmakoncerny už pripravujú legálne „drogy“: Sú to supertabletky pre mozog

12.11.2018 23:37

Čoskoro bude možné prehltnúť istú malú pilulku a z človeka sa stane superman. Dotyčného mozog potom začne pracovať ako vysokovýkonný počítač. Nebude pociťovať nikdy žiadny strach a bude chránený dokonca aj pred rádioaktívnym žiarením. Také a podobné vlastnosti budú mať ľudia už čoskoro.

Farmácia, univerzity a armáda vyvíjajú už viac rokov v niektorých štátoch novú generáciu „supermedikamentov“. Niektoré z nich sú dokonca už na trhu. Napríklad Adderall – takzvaný Neuro-Enahacement-preparát. Populárne nazývaný Hollywood-droga. Je veľmi obľúbený napríklad vo svete filmu. Zvyšuje výkonnosť mozgu a koncentráciu a blokuje pocity hladu.

Provigill, ktorý obsahuje látku modafinil, je ďalšou novou „drogou“. Blokuje potrebu spánku a je veľmi obľúbený u amerických akademikov; preto sa nazýva aj Professor´s little helper (malý pomocník profesora). Aj hudobníci a profíci pokeru si ho veľmi cenia, lebo zvyšuje kontrolu emócií a koncentráciu.

Tieto inovácie v oblasti farmácie boli umožnené vďaka intenzívnemu výskumu mozgu

Vedci sa dozvedajú čoraz viac o tom, ako v vznikajú pocity. Čo je v biochemickej podobe napríklad hnev, bezmocnosť, násilenstvo, smútok, radosť.

Na základe takých poznatkov sa otvárajú nové možnosti pre výrobky farmácie. Takéto tabletky novej generácie už nie sú len reakciou na diagnózu choroby, ale reagujú preventívne a systémovo-určujúco.

Nebude to trvať dlho a ľudia budú v stave ich pomocou optimovať svoje schopnosti a rozvíjať nové možnosti

Pripravujú sa aj tabletky proti negatívnej agresii – to znamená na potlačenie deštruktívnych aktivít. Ďalej tiež také tabletky, ktorých užitie odstráni traumatizovanie mozgu.

Hirošima-atómová bomba, Černobyl, Fukušima a určite prídu aj ďalšie atómové „nehody“ na nás – to všetko znamená smrť mnohých a nebezpečné ožiarenie ďalších.

USA-firma Cleveland BioLabs vyvinula v tejto súvislosti Entolimod, ktorý sa vstrekne do žily. Ak sú bunky tela zasiahnuté rádioaktivitou, tak sa poškodí DNK, pričom sa v nich súčasne zvýši koncentrácia určitých proteínov. Sú to tie, ktoré spôsobujú „samovraždu“ bunky. Nový medikament blokuje tieto nebezpečné proteíny, a tak bunka žije ďalej a má dosť času na opravu poškodenej DNK.

Zázračná tabletka pre ženy menom lybrido?

Keďže ľudia milujú sex a všetko čo s ním súvisí, je stredobodom ich pozornosti, tak veda pracovala intenzívne aj na tom, aby farmácia priniesla na trh perfektnú pilulku, ktorá podstatne zvýši libido. Ide tu predovšetkým o ženy. V poslednom čase totiž čoraz viac žien v USA, ale aj v EÚ, vyhľadáva psychológov a ženských lekárov a žaluje sa na nechuť k sexu. Podľa výpovedí lekárov nenaplnený sexuálny život ich pacientiek zhoršuje ich zdravie a zaťažuje psychu.
Impulz k novéu medikamentu, ktorý aktivuje ženské libido, prišiel od holandského biochemika Adriana Tuitena a na svete už je tabletka lybrido.

Tuiten svoj vynález chváli a zdôrazňuje, že jeho lybrido má kombinovaný účinok: U žien nezvyšuje len chuť na sex, ale stupňuje aj ich pôžitok z neho