Exšéf SPD Oskar Lafontaine: Nord Stream zničili USA - páchajú znova a znova trestné činy!

24.11.2022 23:33

Západ po viacnásobných vyšetrovaniach niekoľkých západných štátov pôvodu sabotáže na Nord Streame odrazu utajuje veľmi nápadne ich výsledky.

A to napriek tomu, že už pred ich započatím unisono spolu s Ukrajinou ukazoval prstom na Moskvu ako páchateľa. Vyšetrovania robili USA, Nemecko, Dánsko i Švédsko, ale Rusko, hoci je majiteľ Nord Streamu nebolo pripustené, aby tiež vyšetrovalo.

Napokon sa švédska premiérka Andersson preriekla, keď povedala, že nie si je istá, či to bolo Rusko. Tým ale naznačila nepriamo,  že to boli USA.

Poslankyňa Bundestagu Sahra Wagenknecht – manželka Oskara Lafontaina – neúprosná kritička USA, vyhlásila, že nemecká vláda sa zdráha odpovedať na jej parlamentý dotaz ohľadom výsledkov vyšetrovania zničenia Nord Streamu. Podľa nej jednoducho neprávom zadržiava informácie, ktoré má.

Oskar Lafontaine bol známy už ako minister vo vláde Gerharda Schrödera ako tvrdý odporca zahraničnej politiky USA. V súčasnosti vyzýva Nemcov, aby sa konečne oslobodili z vazalstva USA a prestali podporovať záujmy USA, a to dokonca na úkor svojich vlastných záujmov.

Exšéf SPD považuje obrannú alianciu NATO – ako sa sama za takú označuje, za lživé označenie, pokiaľ do nej patria USA. Najvyššou prioritou USA je obhajovať a upevňovať ich hegemóniu vo svete, a to robia mimoriadne agresívne. A ak je to z ich pohľadu nutné, tak aj bezohľadne vojensky, a to aj bez OSN mandátu (ako napr. v Iraku). Taký štát nemôže byť súčasťou žiadnej obrannej aliancie, a to o to viac, že všetky dôležité rozhodnutia robí sám.

Podľa Lafonataina Európa by mala mať vlastné NATO, bez USA. A pre neho je jasné aj to, že Nemecko potrebuje bezpodmienečne suroviny z Ruska a práve tak aj čínsky trh a je aj toho názoru, že Nemecko bez ruských energií podstatne schudobnie.

A pre tohto skvelého a mimoriadne múdreho politika (ktorý v mladosti úspešne vyštudoval fyziku), niet najmenších pochybností, že „zrušenie“ Nord Streamu majú na svedomí Američania. Tvrdí, že práve oni majú zo zničeného Nord Streamu absolútny úžitok – odrazu po jeho „vypnutí“ sú Európania o to viac odkázaní na americký skvapalnený zemný plyn, čo USA vynesie obrovské zisky.

Vojna na Ukrajine zabezpečuje obrovské zisky aj pre zbrojársky priemysel USA a zároveň totálne rozbíja vzťahy medzi Európou a Ruskom, a to na obrovskú škodu Európy. Pričom úzka kooperácia Ruska s Nemeckom bola Američanom oddávna tŕňom v oku a obávali sa jej ako „čert svätenej vody“.

Oskar Lafontaine pripomína aj to, že Joe Biden už dávno otvorene hovoril o nevyhnutnosti „vypnutia“ Nord Streamu a povedal aj to, že Američania sú recidivisti pri ničení cudzích pipelines, ktoré narúšajú ich záujmy. Už prezident Ronald Reagan vnímal dodávky ruskej energie do Európy ako nebezpečie pre Západ a v roku 1982 mali USA prsty v tom, že jedny z najväčších plynových pipelines Sovietskeho Zväzu explodovali.

USA si prispôsobujú svet vždy len podľa svojich potrieb a cieľov bez ohľadu na iných. Aj do druhej svetovej vojny zasiahli len preto, lebo sa obávali, že Sovietska armáda oslobodí celé Nemecko a následne aj Francúzsko a tak by Moskva dostala celú Európu. 

Takže americká pomoc nebola v žiadnom prípade nezištná, ale sledovala len vlastné záujmy.