Exšéf SPD Oskar Lafontaine: Hráč Bayernu Kimmich versus Covidoví idioti

01.11.2021 22:24

Po tom, ako pred niekoľkými dňami nemecký reprezentant Joshua Kimmich verejne prehlásil, že sa nemieni dať zaočkovať proti Covidu, tak sa na jeho hlavu zosypala vlna absurdnej a štvavej kritiky.

Jednym z tých, ktorí sa ho zastali bol aj Oskar Lafontaine minister financií vo vláde Gerharda Schrödera.

Vo svojom príspevku na Facebooku veľmi expresívne kritizoval Covidových idiotov, ako označil nielen jeho kritikov, ale aj všetkých neobjektívnych propagátorov očkovania, ktorí by ho chceli za každú cenu nanútiť každému.

 

Lafontaine: „Futbalista z Bayernu so svojím skepticizmom voči očkovaniu prejavil viac rozumu ako tzv. experti očkovania, ktorí ho propagujú. Kimmich je nielen vynikajúci futbalista, ale on je schopný aj lepšie rozmýšľať ako títo páni.“

 

Hashtag #Kimmichhatrecht (Kimmichmápravdu) – pod týmto heslom chváli Lafontaine rozhodnutie Kimmicha nedať sa zaočkovať proti Covidu.

Medzi viacerými expertami očkovania a zároveň aj expertami pre šírenie strachu pred koronou, ktorých atakoval Lafontaine bol aj Karl Lauterbach, zdravotný expert SPD (možný nový minister zdravotníctva).

Toho označil za „Covid-Heulboje“, čo je v nemčine výstižné posmešné označenie niekoho, kto neustále narieka a sa žaluje. V tomto prípade Lauterbach, neprestajne sa sťažujúci na tých, ktorí odmietajú očkovanie (tento výraz znamená zavíjajúcu bóju, ide o signálnu morskú bóju, ktorá v hmle spustí prenikavý prerušovaný varovný tón.

Lafontaine zdôraznil, že Kimmich má úplnú pravdu, keď odmieta očkovanie a o.i. to zdôvodňuje s možnými dlhodobými následkami.

Dodajme, že každý kto takto argumentuje sa môže odvolať na nasledovnú časť zmluvy, ktorú BionTech-Pfizer uzatvorí s každým nákupcom jeho vakcín proti Covidu:

 

„Kupujúci uznáva a akceptuje, že dlhodobé negatívne účinky ako aj účinnosť vakcíny nie sú v súčasnosti známe a akceptuje aj to, že vakcína môže spôsobiť aj neželané účinky, ktoré sú zatiaľ neznáme.“