Exprezident Walesa sa dožaduje rozbitia Ruska a redukcie jeho obyvateľstva na 50 miliónov

14.07.2022 22:31

Niekdajší šéf poľských odborov a exprezident Poľska Lech Walesa sa prihovára za to, aby Rusko bolo bezpodmienečne rozbité, lebo sa vraj správa imperialisticky a má jednoznačné imperialistické ambície.

Preto je podľa neho dôležité aj to, aby  jeho obyvateľstvo bolo zredukované o 95 miliónov. Walesa ale nepovedal, čo myslí pod takou redukciou – v každom prípade sú to nebezpečné myšlienky, pripomínajúce genocídu. Walesa je naviac ešte aj nositeľom Nobelovej ceny za mier. Jeho doslova šialený návrh zničenia Ruska a odstránenia 95 miliónov jeho občanov je chorobne patologický.

Takéto úvahy nevyhnutne pripomínajú Morgethau-plán pre Nemecko, ktorý počas druhej svetovej vojny mal za cieľ jeho rozbitie a jeho úplnú deindustrializáciu.

Uzavriem nasledovnou výpoveďou Lecha Walesu:

„V Ruskej federácii žije 60 národov, ktoré Rusi poruštili, podobne ako dnes chcú poruštiť aj všetkých Ukrajincov. Sme preto povinní týmto národom pomôcť, aby sa vzbúrili. Je potrebné buď dosiahnuť zmenu ruského politického systému alebo zredukovať ruské obyvateľstvo pod 50 miliónov:“

Walesove chorobné fantázie o Rusku publikoval francúzsky Le Figaro:

www.lefigaro.fr/international/guerre-en-ukraine-lech-walesa-suggere-de-ramener-la-russie-a-moins-de-50-millions-d-habitants-20220710