Expremiér izraelskej vlády: Mier na Ukrajine bol už možný, USA a Západ to prekazili!

09.02.2023 15:22

Od začiatku vojny sa na Ukrajine údajne bránia „západné hodnoty“, čo sa zdá byť trochu zvláštne vzhľadom na to, že Ukrajina je jednou z najskorumpovanejších a najautoritatívnejších krajín v Európ - ale určite nie je vzorovou demokraciou, skôr krajinou, ktorej praktiky sú odsúdeniahodné. Všetci, ktorým ide o ľudské práva,  a sú proti korupcii a sú za slobodu by ich mali odsúdiť.

Napriek tomu západné politické „osobnosti“, ako napr. Ursula von der Leyen, či Frank-Walter Steinmeier tvrdia, že Ukrajina obhajuje aj „západné hodnoty“.

 

V marci 2022 bol vtedajší izraelský premiér Naftali Bennett sprostredkovateľom na Ukrajine a v Rusku a ako sám nedávno vyhlásil, tak bol blízko k prímeriu a mierovej dohode.

 

Medzi Ruskom a Ukrajinou však nedošlo k žiadnej mierovej dohode, pretože západní lídri, Biden, Johnson, Macron a Scholz, sa vtedy rozhodli „pokračovať v udieraní na Putina“, dúfajúc, že tak v dohľadnom čase príde k „ruskému Majdanu“.

 

Prímerie, ktoré by viedlo k mierovej dohode, bolo teda možné už v marci 2022, no torpédovali ho západní lídri.

 

Globálne dôsledky tejto vojny boli a sú zrejmé, a sú katastrofálne pre celé ľudstvo, najmä pre tých najúbohejších, čo tí istí „vodcovia“ radi pokladajú (alebo v prípade Johnsona brali) ako „vhodnú“ príležitosť vydávať sa pokrytecky za cnostných demokratov  a tvrdiť a vyhlasovať, že za to všetko je zodpovedná len Putinova agresívna zločinecká vojna a len tá viedla ku  všetkému negatívnemu, od vysokých cien energií až po nedostatok potravín.

 

Realita, ako ju teraz oznámil Naftali Bennet,  je ale celkom iná:

 

„Smutná skutočnosť, že vojna pretrváva ďalej, to je len výsledok odmietnutia týchto západných vodcov doviesť mierové rokovania do úspešného konca.“

 

A ako ďalej uvádza Bennett, tak je možné zoradiť Bidena, Johnsona, Macrona a Scholza z hľadiska agresie voči Putinovi, do rebríčka, ktorý vedie Johnson, za ním nasledujú Macron a Scholz.

Biden, uvádza Bennett, vie byť krotký aj agresívny, pravdepodobne reaguje až vtedy, keď mu jeden z jeho „správcov“ nepovie, čo má povedať.

 

Uzavrime týmto:

 

EXISTOVALA  REÁLNA MOŽNOSŤ UKONČIŤ VOJNU NA UKRAJINE. ZÁPAD TÚTO MOŽNOSŤ ODMIETOL.