Exkomisár-EÚ Günther Oettinger (CDU): Nemecko je na konci – upadá čoraz viacej!

23.06.2023 11:41

Nemecko totálne upadlo a je vážnym prípadom na urýchlenú prepotrebnú obnovu a reštrukturalizáciu. V tomto zmysle sa vyjadril bývalý eurokomisár Günther Oettinger (CDU) na kongrese v Berlíne.

 

Oettinger varoval, že Nemecko sa musí stať inovatívnejším. Kritika smerovala aj k opozícii CDU, ktorá je veľmi nevýraznou opozičnou stranou.

 

Niekdajší ministerský predseda spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko, Günther Oettinger ostro kritizoval, že podľa medzinárodných noriem Nemecku chýbajú inovačné kapacity a že sa nepochopiteľným spôsobom zdráha realizovať urýchlene potrebné reformy.

 

"Pre mňa je Nemecko celkom na ústupe, je zostupovou krajinou, Nemecko je chorý prípad.

 

Krajina sa musí stať rýchlejšou a inovatívnejšou pri implementácii reforiem. Je najvyšší čas na reformy, ako to bolo v prípade vývoja Agendy 2010. Nič z toho ale teraz nie je vidieť.

Vtedy sme získali náskok v oblasti konkurencieschopnosti a teraz sme ho vyčerpali.

 

Negatívny vývoj však nie je hneď badateľný, pretože v porovnaní s Agendou 2010 je nezamestnanosť nižšia. Ak však zostúpite alebo ste na zostupe, tak hrozí strata blahobytu,"

 

vyhlásil tento politik CDU vo štvrtok na kongrese Mediálnej asociácie slobodnej tlače v Berlíne.

 

V skutočnosti je to v Nemecku ešte dramatickejšie, ako priznal Oettinger. Nemecko je totiž už ako nebezpečne ťažko zranený pacient ležiaci na JIS-ke, kde bojujú lekári priam zúfalo o jeho život.

 

„Samozrejme, že Oettinger má absolútne pravdu. Nemecko skončilo. Teraz máme len hlúpu krajinu. A za to môžeme ďakovať  koalícii RotGrün. Dopúšťajú sa nehorázneho zločinu proti nemeckému ľudu a nikto sa nebráni. Niečo také je možné len v Dummlande (v krajine hlupákov),“

 

komentoval Oettingera, jeden z prítomných – Erwin Altenbach