Exdirektor CIA M. Hayden: "Dronami zabíjame ľudí len na základe metadát a Berlín v tom pomáha"

27.05.2018 23:18

Tak znelo jeho vecne, sucho a bezcitne znejúce vyhlásenie. Viac ako 5 500 takýchto zabítí (nezákonných vrážd) realizovali USA od začiatku svojich "úžasných" a oslavovaných dronových útokov, až do roku 2016. Všetky v rozpore s každým medzinárodným právom. 

"Všetky dronové útoky USA sa odvíjali cez nemecký Ramstein" - tak znie výpoveď niekdajšieho dronového aktéra, amerického občana Brandona Bryanta. Nemecká vláda tvrdila, že nič o tom nevedela. Všetko len klamstvá a pokrytectvo vazalských kreatúr, ktoré takto neslúžili záujmom svojho národa, ale zločineckým záujmom Bieleho Domu.

Quari Munib, z afganistanskej provincie Kunar, bol bojovník Talibanu. Len rádový bojovník - nič významné. Údajne bol zodpovedný za dve  mínové explózie, ktoré  na ceste poškodili presúvajúce sa vojenské autá Američanov a zranili  niekoľkých vojakov. Ale len údajne, nikto to nikdy nedokázal a nebol ani za to nikde oficiálne obžalovaný. Napriek tomu bol popravený.

4.11.2012  filmoval americký dron, ako sa podvečer blížil v sprievode dvoch mužov k domu, kde občas nocoval. Po polhodine vyšiel pred dom sám bez doprovodu. Amerikcký Dron ho identifikoval na základe čísla jeho mobilného telefónu ako správnu cieľovú osobu a následne odpálil na neho raketu. Na mieste, kde stál, už neostalo po ňom ani len stopy.

Takéto utajované informácie o zabíjaní americkými dronami v cudzích štátoch pochádzajú z tajných dokumentov USA armády. V októbri 2015 ich uverejnila internetová platforma The Intercept. Muž, ktorý podpisoval dronové rozsudky smrti  bez akéhokoľvek súdneho pojednávania a bez oficiálnej obžaloby domnelého vinníka bol prezident Barak Obama. Je to isté, jednoduché a lacné vraždenie. 

Zabitie je okamžité, netreba platiť drahé súdy a nie je nebezpečie prípadného dokázania neviny. Dokumenty obsahujú utajené operácie, názvu find, fix, finish (nájsť, zacieliť, ukončiť - čiže zavraždiť), ktoré vykonala americká armáda v Afganistane, Somálsku, Pakistane a Jemene v rokoch 2011 až 2013. Odhalujú tiež ako sa odvíja každý jeden prípad až sa dostane k americkému prezidentovi, ktorý potom ako sudca podpíše rozsudok smrti. Najbeštiálnejšie na tomto vraždení je to, že z desiatich "popravených" je deväť úplne nevinných civilistov, ktorí boli zabití nedopatrením a či náhodne, prípadne z iných dôvodov. V roku 2015  to boli tri štáty, ktoré každodenne iniciovali dronové útoky - USA, Veľká Británia a Izrael.

CIA a Pentagon disponovali  v roku 2015 až 19 000 dronami.

Ešte v júli 2015 počas konferencie v Buenos Aires podpísalo niekoľko stovák účastníkov konferencie - odborníci a vedci skúmajúci umelú inteligenciu - otvorený list adresovaný vládam USA, Izraelu a Veľkej Británie. V ňom varovali pred ďalším vývojom a produkciou autonómnych bojových systémov a žiadali ich okamžitý zákaz. Ani jedna z oslovených vlád sa k tejto požiadavke nevyjadrila.

Spluvinník a dôležitý pomocník - devótny prisluhovač - pri špinavej zločineckej dronovej vojne Američanov je Nemecko. Krajina , ktorá si po hrôzach 2. svetovej vojny, ktoré spôsobila, vpísala do ústavy, že sa nikdy, za žiadnych okolností nezúčastní nijakých vojnových aktivít.

Päť rokov držal Brandon Bryant svoj prst na "spúšti smrti", ako kat, ktorý na rozkaz popravuje. Odmena za zabijanie bola na vysokej úrovni. Svedomie sa ale napokon predsa len ozvalo a svoje katovské povolanie ukončil. Nebolo jednoduché uniknúť z perfídneho systému americkej mašinérie smrti. Podarilo sa mu. Lekári mu potvrdili, že vraždenie ho totálne straumatizovalo a že je ďalšej "služby pre blaho vlasti" neschopný.

Päť rokov "pracoval" ako senzor operátor na americkej vojenskej zakladni v New Mexiko. Obsluhoval kamery a spúšťač smrtiacich rakiet na Predator-dronoch. Ako vrah z povolania bol veľmi úspešný a spolu so svojou popravčou jednotkou bol zodpovedný za 1626 zavraždených ľudí v iných štátoch.

V októbri 2015 Bryant pod ťarchou svojich 1626 smrteľných hriechov  a pekla, ktoré zažívalo jeho svedomie, zverejnil v tzv. Drone Papers podrobnosti týchto vrážd. Krátko na to verejne prezradil aj to, kto bol spoluvinníkom "zaslúžilého nositeľa mieru všetkým krajinám" planéty, Baraka Obamu: 

„Je to Nemecko, v ktorom "naša matka" kancelárka neustále hrdo hovorí o úžasných hodnotách Západu, ktoré máme obraňovať voči všetkým démonickým a pekelným mocnostiam, na čele s Vladimírom Putinom.“

Najdú sa ešte aj teraz naivní ľudia, prípadne úplní hlupáci, ktorí tomu stále veria?