Exaktná analýza: Skutočná príčina smrti ľudí nakazených Covidom. Nemuseli zomrieť všetci!

23.02.2021 23:28

 Hamburskí lekári z Univerzitnej Kliniky Hamburg-Eppendorf (UKE ) obdukovali veľké množstvo ľudí, u ktorých mal byť Covid-19 príčinou ich smrti. Na základe špeciálnych lekárskych analýz zisťovali, aký bol u nich priebeh nákazy, a aká bola skutočná príčina ich smrti.

Zistili na čo v skutočnosti zomreli a čo by bolo mohlo v nejednom prípade ich smrti zabrániť.  

Až 88 percent zomrelých, u ktorých v úmrtnom liste je ako príčina smrti uvedený Covid, mali, prípadne prekonali, minimálne tri alebo štyri veľmi ťažké choroby. Keby neboli mali žiadne, tak veľké percento z nich by bolo nakazenie Covidom prežilo!

Veľká väčšina na Covid zomrelých bola staršia ako 77 rokov. Vedci z UKE zistili, že nasadenie antikoagulačných liekov u pacientov, ktorí majú veľmi ťažký priebeh ochorenia Covidom, podstatne zvýši ich šance na prežitie. V každom prípade tieto lieky pomohli zachrániť život viacerých a u iných ho ale aspoň dokázali predĺžiť. 

Experti z UKE už pred niekoľkými mesiacmi poukazovali na to, že nakazenie Covidom v nejednom prípade spôsobuje vznik krvných zrazenín a práve tie sú neraz príčinou smrti. Preto je dôležité pre každého nemocničného pacienta nakazeného Covidom, aby užíval heparín, avšak len v prípade, že neexistujú žiadne vážne dôvody, že by mu tento liek mohol nebezpečne uškodiť. 

Je mnoho prípadov, že smrť spôsobia u tých čo sa nakazia Covidom iné faktory a nie samotný vírus. Napríklad extrémna nadváha, čo bolo až u 20 percent zomrelých. Takisto môže smrť infikovaného koronou zapríčiniť vysoký krvný tlak, diabetes, tumory, insuficiencia obličiek, chronické ochorenie pľúc. 

Profesor Stefan Kluge z UKE povedal, že na základe dôkladných štúdií sa ukázalo, že dexamethason je jediný liek, ktorý preukázateľne znižuje úmrtnosť pacientov nakazených Covidom. Naopak, remdesivir, do ktorého sa ešte pred niekoľkými mesiacmi vkladali veľké nádeje, totálne sklamal. Štúdie ukázali, že jeho účinnosť najmä u tých, ktorých ochorenie na koronu má ťažký priebeh, nie je takmer žiadna.