EÚ média mlčia: V Kyjeve demonštrovali masy ľudí proti vojne a za bratstvo s Ruskom

15.07.2016 12:25

Uplynulú nedeľu sa v Kyjeve konali mierové pochody, ktorých sa zúčastnilo niekoľko desaťtisíc  ľudí, ktorí prúdili do mesta z troch smerov. Bola to mierová demonštrácia proti katastrofálnym životným pomerom, za ukončenie  vojny s východnou Ukrajinou a za bratstvo s Ruskom. Tým to zároveň bola jednoznačne aj demonštrácia proti uzurpátorskej vláde Porošenka. Účastníci pochodu spievalí takmer neustále náboženské piesne. Ukrajinská pravoslávna cirkev bola spoluorganizátorkou pochodu, a tak sa neodvážila proti nim zasiahnuť ani armáda, ani pravicový fašistický sektor.

V internete koluje množstvo záberov z demonštrácie.

Istým spôsobom nám v EÚ Ukrajina môže byť vzorom. Tam cirkev má ešte čo povedať ľuďom a tí sa  nenechajú len slepo manipulovať pučistickou vládou, proamerickou vládou Porošenka. Chcú mier a slušný život. Mnohí z nich putovali k demonštrácii stovky kilometrov.

Kde v EÚ je vidno podobné sprievody, ktoré by sa postavili do cesty vojnovým podpaľačom a výrobcom smrtonosných zbraní a kde je cirkev, ktorá by také sprievody spoluorganizovala a bezvýhradne podporovala???

Západ, ktorý je plne zodpovedný, a to doslova deštruktívnym spôsobom za katastrófu, ktorá sa udiala na Ukrajine, v súčasnosti napätú situáciu naďalej zhoršuje svojimi vojenskými NATO manévrami na ruských hraniciach. Na súčasných mierových pochodoch v Kyjeve je pozoruhodné – a mali by sme sa nad tým hlboko zamyslieť – že ich spúšťacím impulzom a miestom odkiaľ vyšli, bol práve západ Ukrajiny. Teda tá časť, ktorá údajne inklinovala k Západu a kde údajne národ Rusov neznáša, a či dokonca nenávidí.

Postoj Bruselu a Berlína ku Kyjevu je viac ako zarážajúci. EÚ posiela pravicovému fašistickému sektoru v Ukrajine veľké finančné prostriedky, pokiaľ vie, že tieto štruktúry ohrozujú rusky hovoriacu východnú časť Ukrajiny.

Také konanie je hanebné a rozporuplné, a to o to viac, že v Nemecku podala vláda návrh na zákaz neonacistickej strany NPD na Nemecký ústavný súd.

Podľa toho Berlín zadeľuje fašistov do dvoch skupín – jedna , ktorá je z jeho pohľadu užitočná pre jeho ciele a druhá, ktorá mu prekáža.