EÚ-korupčný škandál Evi Kaili sa rozširuje – Grécky finančný úrad hľadá, kde je 20 milónov eur

30.12.2022 23:58

Grécke médiá, medzi inými aj Greekreporter, informujú o tom, že podľa ich informácií má Grécky finančný úrad, konkrétne jeho antikorupčné oddelenie naliehavé a oprávnené podozrenie, kde by sa táto obrovská suma mohla nachádzať.

Jeho šéf Charalambos Vourliotis na základe tohto podozrenia už požiadal svojich kolegov z Panamského finančného úradu v hlavnom meste Panamy, známej aj ako daňový raj, o pomoc pri zisťovaní, aké sumy sú na kontách, ktoré patria Eve Kaili a Francescovi Giorgiovi, ktorý je jej životným partnerom.

Vuorliotis hľadá 20 miliónov eur, ktoré podľa jeho informácií mali byť na ich kontá preukázané z Maroka. Podľa informácií gréckych vyšetrovateľov by hľadané milióny mali byť na kontách v panamskej banke Bladex.  Peniaze mali prísť do banky postupne vo viacerých transakciách a dokonca aj na kontá jej rodičov.

Banka Bladex ale zatiaľ odmieta, že by bola súčasťou korupčného škandálu EÚ-exviceprezidentky Kaili. Aj právnici Kaili tvrdia, že ide o vymyslené tvrdenia.

To ale nemá žiadnu logiku, lebo prečo by grécke finančné úrady hľadali tak naliehavo korupčné peniaze Kaili v konkrétnej banke v Paname, ak by vopred vedeli, že tam nie sú a ešte o tom aj informovali médiá.

Najnovšie výpovede od nových svedkov priniesli na svetlo ďalšie podrobnosti a nové fakty o tomto obrovskom finančnom škandále uprostred byrokratického aparátu EÚ-Parlamentu.

Vyšlo najavo, že tento škandál nie je nového dáta, ale že pretrváva už dlhšie ako tri roky  a že okrem Kataru  a Maroka je v ňom účastný aj ďalší štát, ktorý posielal peniaze korupčnej političke.

A na absolútny luxus zvyknutá Eva Kaili ostáva aj cez Silvestra vo vyšetrovacej väzbe, lebo jej prepustenie na kauciu sa nekonalo, aj keď to túžobne v piatok očakávala.