EÚ dá 150 miliónov eur na výcvik ukrajinských vojakov v Európe! Podpora „mieru“!

03.12.2022 23:37

Josep Borell vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku navštívil v piatok v Poľsku vojenský výcvikový tábor, kde sa niekoľko týždňov predtým  začala výcviková misia EÚ pre ukrajinskyćh vojakov.

Zatiaľ je tam 1100 vojakov. 75 ročný Borrell hrdo vyhlásil, že táto misia je dôkazom európskej vôle, že EÚ podporuje Ukrajinu vo vojne proti Rusku.

Borell tým ale priznal, že EÚ priamo zasahuje do vojny proti Rusku.

Ešte v strede novembra rozhodli o realizácii tejto misie ministri zahraničných vecí EÚ a už o deň neskôr  sa oficiálne začala.

Celkove to bude výcvik 15 000 ukrajinských vojakov na územi dvadsiatich štátov EÚ, medzi nimi aj v Nemecku.

EÚ – podľa vyhlásenia Borella – chce tak pomôcť, aby sa Ukrajina mohla lepšie a účinnejšie brániť  proti ruskému útočníkovi.

Borell oznámil, že tetno kompletný výcvik bude stáť „len“ 100 miliónov eur a k tomu už „len“ nepatrná suma 15 miliónov eur pre muníciu a k tomu ešte akési výdavky jednotlivých krajín, ktoré však nie sú vyčíslené.

V každom prípade je to neuveriteľne obrovská suma na výcvik  ukrajinských vojakov – možno aj preto, že každý jeden z nich dostane za to veľkú odmenu.

 

Aspoň dva komentáre Nemcov k tomuto vyhláseniu Borrella:

 

Monika-Ursula Marquardt

 

Die Duldsamkeit der Russen ist bewundernswert; denn die   B e t e i l i g u n g   der EU am Krieg ist nicht zu leugnen. Sanktionen, die unsere Wirtschaft als erstes vernichten, Sprengung der Pipelines in der Ostsee durch England, Anschläge auf russische Treibstofflager auf russischen Gebiet oder auf die Brücke zur Krim usw., Waffenlieferungen über Waffenlieferungen, Leistung des ukrainischen Haushaltes über unsere Steuergelder, Erlaubnis, dass die USA Ramstein und Bremerhaven quasi als ex- territoriales Gebiete für ihr Militär nutzen - die Aufzählung ist sicherlich nicht vollständig, aber was will Unser Politik-Personal noch zulassen - ohne dass wir mitten drin sind im nuklearen Krieg?

 

Trpezlivosť Rusov je obdivuhodná, lebo účasť EÚ na vojne sa nedá zaprieť. Sankcie, ktoré zničia naprv našu ekonomiku, výbuch, ktorým Anglicko poškodilo Nord Stream, atentáty na ruské sklady pohonných hmôt v Rusku, alebo atentát na most ku Krymu, atď., nekončiace dodávky zbraní, dovolenie, že USA môžu používať Ramstein a Bremerhafen ako svoje územie na vojenské účely – ani zďaleko som všetko neuviedla, ale čo všetko chcú ešte naši politici dovoliť, kým nebudeme uprostred atómovej vojny?

 

Karl-Heinz Köllmann

 

Wieder ein Schritt EU weiter in Richtung Kriegsbeteiligung.
Ist heute überhaupt noch ein Staat an der Beendigung dieses Krieges interessiert?gg Russland bezeichnet die einst russischen Gebiete als zum Staat zugehörig. Wem sollte man es auch verübeln, wenn zB auf der Krim rund 65 % der Bevölkerung russisch sind. Ähnlich sieht es im Donbass aus. Warum war der ukrainische Staat nicht bereit, den Russen in diesen Gebieten eine Teilautonomie zu gewähren? Beschäftigt sich jemand, der heute auf die Straße für die Ukraine geht mit ihrem Nationalhelden  B A N D E R A ? Er war bereits in den 30-iger Jahren ein Nationalist, der Russen, Polen und Juden aus der Ukraine vertreiben wollte.

 

Zas ďalší krok EÚ smerom k účasti na vojne. Je dnes vôbec nejaký štát, ktorý chce ukončiť vojnu?  Rusko označuje regióny, ktoré sú ukrajinské, ale mu voľakedy patrili, za svoje. Kto mu to aj môže zazlievať, keď napríklad na Kryme je okolo 65 percent Rusov. Podobne je to na Donbase. Prečo nebola Ukrajina schopná dať týmto oblastiam čiastočnú autonómiu?

Zaujíma sa niekto dnes, keď ide na ulicu prejaviť sympatie Ukrajine, kto bol Bandera, ich národný hrdina? Bol už v rokoch 1930 nacionalista, ktorý chcel vyhnať z Ukrajiny Rusov, Poliakov, Židov