Erdogan dominuje Európu čoraz viac a politici to zamlčujú

12.03.2017 22:15

 

Erdogan od počiatku svojej kariéry nerobil žiadne tajomstvo z toho, aké sú jeho úmysly. Aj najhlúpejšiemu EÚ politikovi muselo byť jasné, že Turecko sa jeho za vlády stane autokratickým štátom.

Najväčšou chybou európskej politiky bolo to, že EÚ nezaujala voči Turecku jednotný a jednoznačný postoj v otázke jeho vstupu do EÚ. Z Bruselu nevyšlo ani jednoznačné áno, ale ani jednoznačné nie.

To Erdogan využil veľmi rýchlo na radikalizáciu islamu, podľa motta: Tí nás v skutočnosti nechcú a len nás vodia za nos a klamú  a zneužívajú. Preto im ukážeme, že sme silnejší ako celá EÚ.

A už veľmi skoro vyhlásil, že pravý islam nesmie byť moderátnym, ústupčivým islamom, ale bojovným víťazným islamom a že musí demokraciu len použiť a využiť pre vlastné ciele a potom odhodiť a rozšliapať, lebo neuznáva Korán a slovo Proroka ako najvyšší zákon.

Situácia v Európe eskaluje čoraz nebezpečnejšie.

Teraz „monarch“ z Bosporu Nemecku dokonca už hrozí s „revolúciou“ a či „povstaním“  Turkov v Nemecku  a súčasne aj vystúpením z NATO. Revolúciu a povstanie môže spustiť kedykoľvek, lebo minimálne 90 percent Turkov v Nemecku – a to je obrovská miliónová masa -  stojí úplne sfanatizovane a bezvýhradne za svojím vodcom.

Ale Erdogan má veľkú moc nielen v Nemecku (tam už dokonca svojím spôsobom väčšiu ako Merkel), ale aj v Holandsku , Belgicku, Dánsku i vo Francúzsku, Taliansku a Španielsku. Tam všade žijú milióny  prívržencov vodcu  Erdogana, a to sú nielen Turci, ale aj moslimovia rôznych národností, lebo aj tí v ňom vidia veľkého ochrancu a šíriteľa islamu.

Čím nekompromisnejšie a nepriateľskejšie voči Európe a teda proti kresťanom vystupuje Erdogan, tým viac sa javí všetkým moslimom v Európe ako ich veľký neohrozený hrdina a mystický vodca a ako zástupca proroka Mohameda na Zemi.

A politici nám to zamlčiavajú alebo faktá prekrúcajú a nás len zavádzajú.