Elon Musk chce mier, ale Západ, NATO a Zelenskyj nie!

05.10.2022 23:35

Elon Musk, podobne ako aj milióny ľudí na svete, sa obáva, že konflikt na Ukrajine, ktorý „vďaka“ Západu a Zelenskému čoraz viac eskaluje, nebezpečne smeruje do tretej svetovej vojny. Musk preto navrhol veľmi racionálny mierový plán, ktorý by mohol byť v súčasnej situácii prijateľný pre všetky strany. Nepáčil sa ale transatlantickým kruhom a ani Kyjevu a Zelenskyj už aj dekrétom zakázal rokovania s Moskvou.

Tu v krátkosti to podstatné čo Musk navrhoval:

Nové hlasovanie v regiónoch Ukrajiny, ktoré boli pripojené k Rusku, pod dohľadom OSN a následné rešpektovanie  jeho výsledkov Kyjevom a Moskvou. Kyjev sa oficiálne zriekne Krymu, ako historicky ruského územia a vyhlási neutralitu Ukrajiny.

Reakcie predstaviteľov Ukrajiny na Muskov rozumný návrh boli cynické a urážlivé a samozrejme výsmešne odmietavé. Najhoršie a najsmutnejšie na tom je, že ani predstavitelia EÚ sa nepostavili za Muska a nepodporili rigorózne jeho mierový plán, hoci Európa už teraz katastrofálne trpí pod sankciami, ktoré Brusel vyhlásil podľa motta: O nás, ale bez nás.

Kedy sa občania EÚ konečne zobudia a presadia v Bruseli celo-EÚ referendum, v ktorom sa bude hlasovať o sankciách a o dodávkach zbraní?!

A ak sa nezobudia, tak budú ešte viac trpieť. V Nemecku politici i experti už pripravujú občanov o.i. na totálny celoplošný dlhodobý výpadok elektriny. Čo to znamená, si určite vie každý predstaviť, takže len jednou vetou: Nič nebude svietiť a nič nebude fungovať!

Ale Zelenskyj už pred nejakým časom vyhlásil, že Ukrajina v prípade potreby bude EÚ dodávať prúd – čo je absolútny nezmysel a len idiótska výpoveď.

Netrvalo dlho a na Muska sa zosypalo viacero tweetov, svedčiacich o bojachtivosti Kyjeva za každú cenu. Aspoň tri z nich.

Ukrajinský veľvyslanec v Berlíne , zlopovestný Andryj Meľnyk („samozvaný šéf“ Nemecka), ktorý „najlepšie vie“, čo Nemecko a EÚ potrebujú, sa takto ozval

na twitteri Muskovi:

“Fuck off is my very diplomatic reply to you @elonmusk – Strať sa, je moja veľmi diplomatická odpoveď Vám.“

Poradca prezidenta Mychajlo Podoljak reagoval na Muskov návrh protinávrhom:

“Oslobodíme celú Ukrajinu a Rusko donútime k totálnemu odzbrojeniu, včítane atómových zbraní.“

Aj sám „hrdinský titan“ Ukrajiny sa k Muskovi ozval na twitteri. Pre Zelenského je každý, kto povie ku konfliktu niečo iné, ako on, tak je „Putinovec“

Zelenskyj: „Kto je vám milší, taký Musk, ktorý podporuje Ukrajinu a či taký, čo podporuje Rusko?“

K tomu Musk napísal:

„Podporoval som vždy Ukrajinu, ale som si istý, že masívna eskalácia tejto vojny spôsobí Ukrajine a celému svetu obrovské škody.“

Na to zatiaľ Zelenskyj nereagoval.