Ekonomická vojna je tu: Čína rafinovane pribrzdila dodávku dôležitých čipov na Západ

02.10.2021 23:37

Dlhoročná hlúposť, zaslepenosť a nenásytnosť západných firiem a koncernov sa nám teraz naplno vypomstieva. Presunutie ich veľkých časti, v nejednom prípade aj kompletných celkov do Ázie, z toho viac ako 75 percent  do Číny (čo pokračuje aj naďalej, aj keď už nie takým tempom) spôsobilo extrémnu závislosť Západu od Číny. Tá sa tak stala medzičasom najväčším ekonomickým titanom na svete. Pritom išlo len o to, aby si tak niekoľko málo superbohatých ľudí na Západe ešte viac maximalizovalo svoje už aj bez toho tučné zisky.

Čínsky titan teraz Západu uštedril tvrdý úder a v budúcnosti nám dokonca môže uštedriť aj K.O. Čína v súčasnosti veľmi obmedzila dodávku čipov do počítačov, ako aj rôznych druhov produkčných strojov a prístrojov. Urobila tak úmyselne práve v čase, keď Západ už aj tak slabne a keď sa už rysuje jeho veľká hospodárska a finančná kríza.

V dôsledku našej už desaťročia pretrvávajúcej fatálnej globalistickej politiky môže teraz Čína Západ veľmi ľahko ekonomicky vydierať.

Čo sa týka čínskych čipov, tak Západ je od nich totálne závislý a jeho nezmyselná a proti vôli vlastných občanov realizovaná globalizácia ekonomiky (veľmi mnohí sa preto stali nezamestnaní) spôsobila teraz, že v početných produkčných západných firmách boli odstavené celé prevádzky na neurčitý čas.

A naši politici túto globalizáciu, ktorá slúžila len podobnym typom  ako Gates a Soros, horlivo podporovali. Samozrejme, že z obrovského „koláča“ za to dostali aj oni niekoľko kúskov.

Celé desaťročia  napomáhali západní globalisti vzostupu a rozmachu Číny a exportovali do krajiny veľké množstvo technického Know How. Pritom si naivne mysleli – vôbec nepoznajúc charakter a zmýšľanie Čiňanov – že sa im tak otvorí obrovský čínsky trh a že tam budú navždy určovať svoje pravidlá a trvale tam robiť maximálne zisky.

Podcenili však veľmi Čiňanov a vôbec nekalkulovali s veľkou hrdosťou tohto národa.

A tak sa Západ nesmierne prerátal, keď Čiňanom prenechal produkciu v početných veľmi dôležitých odvetviach, najmä v elektronike. Pritom ale hlúpo sadol Čiňanom na lep, zlákaný spočiatku extrémne lacnou produkciou, ktorá superbohatých Západu urobila ešte bohatšími.

Teraz ale prichádza na Západe trpké prebudenie zo sladkého sna. Čína sa oveľa rýchlejšie vymanila z moci Západu, ako si to tento stihol uvedomiť.

Veľmi rýchlo skopírovala najlepšie západné technológie a využila početné západné vynálezy a začala ich samostatne zlepšovať a využívať pre seba, a tak Západ predbiehať. Bolo to možné aj preto, že čínska ekonomika a technika boli mimoriadne podporované čínskou politikou.

Čína sa tak stala nesmierne sebaistá a sebavedomá (na Západ a na jeho tzv. hodnoty sa pozerala vždy opovržlivo). Čína je už najsilnejšou ekonomikou na svete a môže už v mnohom diktovať a Západ už čoraz viac zráža na kolená.

Napríklad v takom Nemecku v dôsledku tejto globalistickej politiky žijú už milióny Nemcov v núdzi a chudobe a mnohí z nich, aby vôbec prežili, chodia každý deň zbierať prázdne fľaše z odpadových košov.

A perspektíva tohto novodobého proletariátu je viac ako hrozivá, lebo nie je žiadna!