Edward Snowden dúfa, že mu Nemecko udelí azyl. Hanba kancelárky Merkel!

14.09.2019 23:45

Niekdajší spolupracovník CIA Snowden, ktorý dostal v júni 2013 povolenie k pobytu  v Rusku, dúfa stále, že mu Nemecko, prípadne  Francúzsko, dá politický azyl. Pred niekoľkými dňami v rozhovore s Die Welt povedal Snowden:

„Ak mi  Nemecko dá politický azyl, tak to v súčasnosti nebude viac považované za nepriateľský akt voči USA.“

Zároveň vyčítal Nemecku i Francúzsku, že až dosiaľ nepodnikli absolútne nič v jeho záležitosti.

Snowden ďalej: „ Veľmi rád by som prijal politický azyl v Nemecku alebo vo Francúzsku, ale vlády v Berlíne i Paríži si v priebehu času našli vždy nové dôvody pre to, aby som nemohol prísť do Európy. Veď som predsa neuverejnil vôbec nič, čo by ľudstvu škodilo, naopak, urobil som pre ľudstvo veľmi veľa. Ale je to tak, že európske vlády majú predo mnou strach.“

17. septembra vyjde knižne jeho autobiografia, v ktorej budú aj nové, dosiaľ neuverejnené informácie. V súčasnosti žije v Moskve, kde má povolený pobyt do začiatku budúceho roku. Čo s ním bude ďalej, to nevie.

Je obrovskou hanbou vlády Merkel, že hoci nekontrolovane vpustila do Nemecka i Európy viac ako 2 milióny utečencov, medzi nimi množstvo kriminálníkov, tak odmieta dať politický azyl mužovi, ktorý je bezdôvodne prenasledovaný americkou justíciou a de facto je v ohrození života.

Je to o to viac zarážajúcejšie, lebo už 29. októbra 2015 – keď Merkel už naplno otvorila hranice pre každého, kto len prehlásil, že je prenasledovaný – odporučil Európsky Parlament štátom EÚ, aby Snowdena uznali ako bojovníka za ľudské práva a poskytli mu ochranu.

Kancelárka Merkel, sama vraj bojovníčka za ľudské práva, to jednoducho ignorovala a pre neohrozeného bvojovníka za lepší svet, Snowdena, nepohla ani len prstom.