Durínska aféra vyniesla na svetlo, že v CDU je ukrytých mnoho Honeckerových funkcionárov

12.02.2020 23:39

Dnešná CDU je z veľkej časti pokračovaním SED – vládnej strany v niekdajšej NDR (takže to tu máme – aj „skvelá“ kancelárka je v tom). Až dodnes nemala CDU najmenší problém dosadzovať na najvyššie pozície tých svojich členov, ktorí mali za sebou významnú SED minulosť. Prečo? No veď predsa nemecká kancelárka stála za nimi.

Pozrime sa teraz celkom krátko retrospektívne na minulosť východonemeckej CDU. Kto pozná jej históriu, ten vie, že veľká časť súčasnej východonemeckej CDU prišla, respektíve bola súčasťou strany Kresťansko Demokratická Únia Nemecka v NDR.

V čase prevratu v NDR mala okolo 140 000 členov. Vedenie tejto strany sa riadilo pokynmi a želaniami SED, teda Ericha Honeckera. Po vzniku jednotného Nemecka prešli takmer všetci títo členovia NDR-CDU do Spolkovej CDU-CSU. A z nich asi 80 percent prešlo do východonemeckej CDU.

V poslednom NDR parlamente, volenom v 1990, mala CDU 163 poslancov a z nich bolo až 35 spolupracovníkov Stasi.

V CDU je veľa bývalých funkcionárov SED, a to sa jednoducho zamlčiava. Zamlčiava sa to vďaka Merkel.

Uvediem len niekoľkých (z veľkého počtu) dlhoročných členov NDR-CDU(teda prisluhovačov Honeckerovho režimu), ktorí sa dostali do popredných pozícií v BRD.

Josef Duchač bol po zjednotení Nemecka prvým šéfom durínskej vlády po dobu štyroch rokov.

Dieter Althaus, bol 6 rokov ministerským predsedom Durínska. Je smutne známy tým, že počas lyžovačky v Rakúsku v roku 2009 nedbalo zavinil smrť jednej Slovenky. Súd ho za to odsúdil na smiešny trest vo výške 33 000 eur, ktoré mal dať pozostalej rodine. Trvalo to takmer 5 rokov, kým rodina od neho mala celú sumu.

Christine Lieberknecht, ktorá bola 5 rokov premiérkou durínskej vlády a šéfkou durínskej CDU.

Aj exšéf saskej vlády Stanislav Tillich a súčasný ministerský predseda Saska-Anhaltska Reiner Haseloff boli roky v NDR-CDU.

A viacerí poprední členovia spolkovej CDU boli priamo členmi SED.

Uzavriem tým, že je pokrytecké a antidemokratické neustále hľadať nepriateľa v AfD a ju diskriminovať a spájať ju s nacizmom a pritom zamlčiavať a schovávať ľudí vo vlastných radoch, ktorí boli pätolízačmi Honeckera a užívateľmi veľkých výhod, ktoré im z toho plynuli. A tam bola aj kancelárka Merkel. A preto sa všetko zamietlo pod pokrovec.

Až teraz obrovské fiasko CDU pri voľbách v erfurtskom parlmente niečo z toho vynieslo na svetlo. Bol už najvyšší čas.