Donald Trump sprísni pravidlá legálnej migrácie

14.08.2019 23:23

Prezident USA dával vždy otvorene najavo, že migrantská politika nemeckej kancelárky je absurdná a katastrofická nielen pre Nemecko, ale pre celú Európu. Politiku  Trumpa charakterizovala vždy veľká skepsa voči  migrantom. A to čo sa dialo v Nemecku, Rakúsku a iných EÚ krajinách, kam prišla záplava utečencov, to mu  oprávnenosť jeho skeptického postoja voči migrantom len potvrdzovalo.

Pre Trumpa bolo vždy samozrejmosťou, že kto príde žiť do USA ako migrant, tak musí byť krajine len na úžitok a nesmie byť pre ňu záťažou a či dokonca jej kriminalitou škodiť a ohrozovať občanov USA.

Odteraz v USA bude platiť napríklad to, že držiteľom Greencard može byť odobraté právo na pobyt, ak sa dopustia kriminality, prípadne i vtedy, ak sa stanú existenčne závislí od štátnych pomocných opatrení a programov. Budú platiť ešte aj ďalšie nové pravidlá, ktoré sťažia legálnu migráciu.

Šéf  USCIS – Úrad pre migráciu a cudzincov, Ken Cuccinelli povedal, že nové opatrenia majú vstúpiť do platnosti v polovici októbra.