Donald Trump je späť na javisku veľkej politiky

27.06.2021 23:31

Päť mesiacov od odchodu z Bieleho Domu nemal Donald Trump žiadne veľké verejné politické vystúpenie. Teraz tak vystúpil po prvý raz. Politické motto jeho vystúpenia vo Wellingtone v spolkovom štáte Ohio pred viac ako 20 000 prívržencami znelo Safe Amerika – Zachráňte Ameriku.

Trump vyzval svojich republikánskych prívržencov k tomu, aby urobili aktívne všetko pre to, aby v Kongrese mali Republikáni opäť väčšinu. Budúci rok sa konajú v USA voľby do Senátu i do Snemovne Reprezentantov. Demokrati majú v oboch len minimálnu väčšinu a majú obavy, že ju stratia.

Vo svojej viac ako 90 minútovej reči Trump niekoľkokrát zopakoval, že Demokrati ho dostali z Bieleho Domu len vďaka obrovskému volebnému podvodu.

Viackrát skritizoval politiku Joe Bidena, o.i. aj jeho migračnú politiku, ktorá USA extrémne škodí. Vyslovil kritiku aj na Nemecko.

Ku svojej vlastnej politickej budúcnosti sa Trump nevyslovil jednoznačne (akoby tak úmyseľne chcel zneistiť Demokratov).

Preto až dosiaľ ide len o domnienky, že jeho účasť v prezidentských voľbách v roku 2024 je veľmi pravdepodobná.

Trump sa viackrát veľmi tvrdo kriticky vyjadril o svojich politických odporcov v radoch Republikánov a dal niekoľkokrát najavo, že ak by sa uchádzal o B iely Dom, tak len potom, ak títo nebudú v budúcnosti nijakým spôsobom ovplyvňovať politiku Republikánov.

Politické vystúpenie Donalda Trumpa v Ohio malo formát jeho vystúpení počas volebného boja v roku 2017. V najbližších týždňoch sú naplánované ďalšie podobné akcie exprezidenta v Texase a na Floride.

Z toho možno usudzovať, že Trump to nerobí len  tak pre svoje potešenie, ale že už teraz pracuje na tom, aby vyhral budúce prezidentské voľby.