Donald Trump: Ak by som bol prezidentom ja, hneď by som ukončil vojnu na Ukrajine

28.01.2023 23:46

Bývalý americký prezident Donald Trump v piatok povedal, že ak by bol prezidentom Spojených štátov, mohol by  ukončiť vojnu na Ukrajine do 24 hodín.

 

„Keby som bol prezidentom USA, tak konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou by sa nebol nikdy stal.

Ale aj keby to tak bolo, tak ako prezident USA by som mohol mohol súhlasiť s ukončením  tejto vojny do 24 hodín,“

uviedol Trump v správe, ktorú zverejnil na svojej vlastnej sociálnej sieti Truth Social.

 

To bolo jednoznačné vyhlásenie, ktorým Donald Trump dal jasne najavo nielen všetkým občanom USA, ale celej svetovej verejnosti, čo si myslí o tejto absurdnej a hrôzostrašnej vojne a „prezradil“ všetkým aj to, kde sedia tí, ktorým táto vojna vyhovuje a ktorí ju preto nechcú ukončiť.

A tým zároveň povedal aj to, že je proti dodávaniu zbraní na Ukrajinu, lebo to vojnu len predlžuje a tým sa predlžuje aj utrpenie civilného obyvateľstva Ukrajiny.

 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov  v tejto súvislosti povedal, že plne súhlasí s Trumpovými slovami a poznamenal, že ak by bol prezidentom USA on, tak by bolo veľmi pravdepodobné, že kríza na Ukrajine by sa rýchlo vyriešila prostredníctvom jeho vplyvu na Kyjev.

 

"Teoreticky nie je Donald Trump ďaleko od pravdy. Americký prezident Biden, ak by chcel, tak by mohol naozaj ukončiť ukrajinský konflikt, a to rýchlo, a síce jednoducho dať rázne a jednoznačné pokyny Kyjevu," povedal na jednej tlačovej konferencii v Moskve Dmitrij Peskov.

 

Peskov pripomenul  a zdôraznil nasledovný fakt, ktorý nikto nemôže poprieť a na ktorý poukázal aj Donald Trump:

„Kľúčové pri tom je to, že Ukrajina je v podstate celkom v rukách Spojených štátov. Momentálne ale vidíme, že súčasná hlava štátu si to neželá a nechce využiť svoju pozíciu. Namiesto toho sa prezident Biden rozhodol zvýšiť dodávky zbraní Ukrajine."

Informovala o tom tlačová agentúra Interfax.

 

Donald Trump vo štvrtok odsúdil medzinárodné dodávky tankov na Ukrajinu ako potenciálnu eskaláciu nepriateľstva voči Rusku.

"Najskôr bojové tanky a potom jadrové zbrane,"

Uviedol Trump v správe, v ktorej vyzval súčasného prezidenta Joe Bidena, aby ukončil túto šialenú vojnu.