Dokonca mainstream hovorí pravdu, minister Habeck nie: Nemecko dostane z Kataru plyn, ale len málo a nie dlho

02.12.2022 23:34

Nemecký minister Habeck sa chváli až do neba, aký úspech dosiahol dohodou s Katarom. Pravda je ale iná.

Nemecký mainstream uvádza, že to čo príde z Kataru do Nemecka (ako som inde písal, tak plyn z Kataru pôjde do USA a odtiaľ bude predaný do Nemecka) pokryje len 3 percentá z toho, čo Nemecko potrebuje.

Ročne, ale v najlepšom prípade až od roku 2026 má Nemecko dostávať z Kataru dva milióny ton tekutého zemného plynu. To ale v realite zodpovedá len približne 2,8 miliárd kubických metrov plynu. Nemecká spotreba v roku 2021 bola ale až 94 miliárd kubických metrov.

Pritom len pipeline Nord Stream 1 mal kapacitu až 55 miliárd kubických metrov.

Preto budú dodávky z Kataru – ak k nim naozaj príde – len „malou kvapkou do suda, ktorý má byť plný“. Ale aj na tú kvapku musí Nemecko čakať minimálne 4 roky. Okrem toho tá kvapka bude tiecť len niekoľko rokov.

 

Nemeckí občania na Habeckovu samochválu reagujú podráždene:

 

Niekoľko ukážok:

 

 

Nicole Heyer

Das Gas aus Russland wäre billiger .

 

Plyn z Ruska by bol lacnejší

 

Roland Klein

Von einer Abhängigkeit zur Nächsten. Von Russland zur USA.

 

Z jednej závislosti k druhej. Od Ruska k USA

 

Petra K

Guck an! Erst so ein Aufheben wegen Missachtung der LGBTQ und der schlechten Behandlung der Gastarbeiter in Katar und jetzt Gas aus dem gleichen Land? Schande!

 

Len sa pozrime! Najprv toľko hnevu pre zneváženie LGBTQ a pre zlé zaobchádzanie s cudzími robotníkmi v Katare a teraz odrazu plyn z tejto krajiny?

Hanba!

 

Juergen Rudat

Gas wird von Katar den Amerikanern verkauft und die verkaufen es an Deutschland ? Ein Bösewicht der Schlechtes dabei denkt. Russengas =Böse. Böses Katar Gas (Menschenrechte) wird in Gutes US-Gas umgewandelt... Da kommen ja Gedanken von Geldwäsche auf. Dank an unsere „wunderbare“ Regierung     

 

Plyn Katar predá Američanom a tí to predajú Nemecku? Je to zlý človek, kto si preto myslí niečo zlé. Rusky plyn=Zlo. Zlý Katar plyn (nedodržuje ľudské práva) sa v USA premení na dobrý USA-plyn. Tu si človek musí pomyslieť na pranie špinavých peňazí. Vďaka za to našej „skvelej“ vláde