Dôkaz, že v Nemecku je „demokracia“ totalitou: Merz, šéf CDU musel odvolať svoj výrok o Ukrajincoch

27.09.2022 23:16

Predseda CDU, Friedrich Merz sa vyjadril v pondelok večer v rozhovore v televízii Bild-TV kriticky o nemeckej vláde.

Obvinil ju z toho, že pripustila a akceptovala sociálny turizmus Ukrajincov a ich  neustále chodenie hore-dole medzi Nemeckom a Ukrajinou. Povedal, že na začiatku platilo pre nich to isté, čo aj pre iných uchádzačov o azyl v zmysle zákona o dávkach pre azylantov. Odrazu to ale vláda od júna pre Ukrajincov zmenila a poberajú presne tie isté sociálne dávky, ako aj nemeckí občania.

Merz následne kritizoval vládu za to, že svojou utečeneckou politikou, keď Ukrajincov, ktorí chodia do Nemecka ako sociálni turisti, finančne zvýhodnila a dala ich na tú úroveň, ako keby boli občania Nemecka, a tým spôsobila sociálne napätie v krajine.

Šéf CDU pravdepodobne zabudol na to, že žije v štáte, kde už dávno neexistuje sloboda slova  a ani právo na vlastnú mienku a hoci povedal len to, čo si medzičasom myslí už veľmi veľa Nemcov, tak sa na jeho hlavu okamžite zosypala lavína kritiky zo strany vládnych politikov a ich médií. Niektorí dokonca vyjadrili, že hovorí ako keby bol členom populistickej, extrémne pravicovej AfD.

Kritika Merza, ktorý nepovedal nič iné len pravdu, bola taká zničujúca, že chudák šéf CDU to neustál a len o niekoľko hodín neskôr odvolal to, čo o Ukrajincoch vyhlásil a sebakriticky si priznal, že urobil obrovskú chybu a že sa zle vyjadril.

Tým sa ale len sám zosmiešnil, ale na druhú stranu, nevieme, čo sa naozaj odohralo v zákulisí a či mu nebolo hrozené tým, že ak verejne neodvolá to, čo povedal a sa pokorne neospravedlní, tak že bude politicky navždy znemožnený.

Extrémne Merza atakovali predovšetkým Zelení a SPD.

Britta Haßelmann, šéfka frakcie Zelených v Bundestagu napísala na twitteri:

„Kto znevažuje iných ľudí a chce sa tak profilovať, ten používa praktiky pravicových populistov. To dobre vie aj Friedrich Merz, ale napriek tomu to robí.“

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeser (SPD):

„Chcieť si chytať voličov tým, že niekto robí z ukrajinských žien a detí, ktoré ušli pred bombami Putina, je vrcholom úbohosti. A hovoriť o ich sociálnom turizme, to je nedôstojné pre každého demokrata.“

Takže máme to potvrdené, a to doslova čierne na bielom od vládnych politikov:

Kto má inú mienku ako nám predpisujú oni, ten nie je demokrat. A kto nie je demokrat, ten môže byť nebezpečný a od toho už nie je ďaleko urobiť ho a či vyhlásiť ho za nepriateľa demokracie a tým aj za nepriateľa štátu. No a čo sa robí s nepriateľmi štátu?  To určite dobre vieme všetci.

A je možné, že aj Friedrich Merz sa odrazu zľakol, že môže byť rýchlo vyhlásený za nepriateľa štátu.

Preto Merz veľmi rýchlo „stiahol chvost“. V Bundestagu ho totiž politici SPD už obvinili z toho, že pri svojich vyjadreniach o ukrajinských utečencoch použil taktiku AfD a že vedome chcel vyvolať politické disonancie a rozbroje.