Dodal Kyjev do KĽDR rakety pre atómové nálože? Súhlas Porošenka?

17.08.2017 16:49

Všetko  je len klamstvo a blufovanie severokórejského prezidenta? Sev. Kórea totiž vôbec nie je schopná postaviť nosné rakety stredného a ďalekého doletu pre atómové hlavice.

Vyplýva to z podrobnej analýzy renomovaného odborníka Michaela Ellemana, z Britského výskumného inštitútu IISS. 

Elleman je presvedčený, že pohonné motory pre nové severokórejské rakety i ďalšie časti prišli do Sev. Kórei z ukrajinskej firmy Južmaš. Južmaš samozrejme odmieta také obvinenie. Brání sa tým, že „niekto“ mohol odkopírovať plány motorov a predal ich KĽDR.

Aj nemecký profesor pre raketovú techniku, z TU Mníchov, Robert Schmucker je toho názoru, že Sev. Kórea nedokáže vyvíjať také rakety, ako ich prezentuje, ale že len importuje jednotlivé komponenty a následne ich len zmontuje. 

Mníchovský profesor severokórejské vystrelovanie rakiet preto ani nenazýva raketovými testami, ale hovorí o nich len ako o demonštratívnom odpaľovaní rakiet.

Nemecký expert hovorí dokonca o možnosti, že Sev. Kórea nie je sama iniciátorom odpaľovania rakiet, ale že funguje len ako  testovací región pre „niekoho tajomného v pozadí!?“. 

Ostáva (zatiaľ) len špekulovať o tom, kto je tým tajomným. „Zlé jazyky“ tvrdia, že sa za tým ukrýva Saudská Arábia, ktorá má veľmi dobré kontakty do Kyjeva.

Ako hrozba do Izraelu? A možno spolu s Kyjovom aj niekam inam? Saudov už dlho rozčuluje, že Izrael je v Oriente jediný, kto má atómové zbrane a v prípade „potreby“ ich môže nasadiť proti Arabom. Sú tu ešte ďalšie aspekty, ktoré za to hovoria, že to môžu byť Saudovia. Táto špekulácia má však rozhodne svoje opodstatnenie.

Sú tu však aj  ďalší kandidáti na „tajomného neznámeho“. Iste máte aj vy ideu, kto by to mohol byť.

Ak sa však veci majú takto – tak je severokórejský prezident „nevinný“ a len si zarába peniaze pre svoju krajinu a demonštratívne odpaľovanie rakiet zároveň aj využíva na „strašenie“ USA a na demonštráciu svojej sily. 

Ten chlapík je  ale prefíkaný maximálnou mierou a mazaný všetkými masťami.

Poskok Porošenka, Oleksander Turčynov hneď v pondelok, potom ako informácia o tomto ťažkom škandále prenikla do amerických médií, vyhlásil že to nie je pravda a že Ukrajina je nevinná.

Urobil tým však obrovskú chybu, lebo ako to mohol vedieť, keď v tom čase ešte nič neprešetril!!!

Teraz je ale na verejnom pranieri sveta Kyjev a Porošenko. Kto s nimi urobí poriadok a kto ich vyhlási za nebezpečných nepriateľov nášho „demokratického“ západného sveta?

Dá sa predpokladať, že tak Moskva i Peking dobre vedeli, že v severokórejských raketových aktivitách má prsty Porošenko a preto reagovali voči KĽDR umiernene.

Vždy som bol presvedčený, že prezident KĽDR nie je samovrahom, má svoj život príliš rád a chce si svoju moc dlho užívať.