Do USA tiahne karavána oklamaných. Svedkom zločinu proti nim je prezident Hondurasu

21.11.2018 22:29

O obrovských húfoch tzv. migrantov, ktorí tiahnu cez Mexiko do USA prehovoril teraz prezident Hondurasu Juan Orlando Hernández. To, čo povedal, je v ostrom protiklade k tomu, čo tvrdia o príčinách pôvodu migrantských prúdení z krajín Honduras, Nicaragua a Guatemala do USA aktivisti a Sorosove promigrantské organizácie i samotní migranti. Tí tvrdia spoločne to isté a síce, že ide o zúfalých utečencov, ktorí utekajú pred terorom zločineckých bánd a hľadajú záchranu v USA.

Orlando Hernández ale hovorí, že aj v tomto prípade sa šíria len lži, ktoré sa nápadne podobajú tým klamstvám, ktoré boli nasadené v Európe preto, aby spôsobili migračnú krízu a aby následne táto kríza destabilizovala krajiny, kam boli migračné prúdy nasmerované.

Prezident Hondurasu tvrdí, že v jeho krajine ide o organizované rozširovanie falošných prísľubov medzi sociálne slabými vrstvami za účelom dosiahnutia politických a zločineckých cieľov.

Prezident Hondurasu: „Vzhľadom na nebezpečenstvá a škody, ktoré nevinní, oklamaní a zvedení ľudia v tejto karaváne utrpeli a ešte utrpia, je naša vláda presvedčená, že by malo byť najvyššou prioritou Mexika a USA, aby našli vinníkov, ktorí nesú zodpovednosť za túto zločinnú mobilizáciu más.“

V týchto dňoch je ďalšia čiastková karavána oklamaných na ceste do USA – odhadovaný počet je 8 000.

Pred dvoma týždňami sa prezident Hernández stretol s Jimmy Gonzalesom, guatemalským prezidentom a spoločne vyhlásili, že sa vo svojich krajinách zasadia za striktné využitie zákonných možností proti tým, ktorí tam organizujú iregulárne mobilizovanie ľudí k zločinecky zneužívanej migrácii.