Dnes o 11. hod. 11.11. sa v Kolíne začal svetoznámy kolínsky karneval. Písmeno G je v ňom dôležité. Prečo?

11.11.2018 23:00

Je to najneobyčajnejší a v tej forme, ako sa koná, aj najstarší a každoročne najdlhšie trvajúci karneval v Nemecku. Trvá vždy od 11. novembra až do popolcovej stredy. Po dramatických masových sexistických útokoch migrantov na kolínske ženy na Silvestra 2015 a po početných sexuálnych násilnostiach migrantov počas predošlých kolínskych karnevaloch, z ktorých mnohé neboli medializované, a to zo známych dôvodov, sa tento rok nesie karneval  v znamení písmena G.

Prečo? Lebo pod týmto písmenom sa ukrýva  výzva: Neobťažujte naše ženy!

Ide tu o kampaň vedenia kolínskeho karnevalu proti sexuálnym násilnostiam voči ženám v priebehu karnevalu. Aj keď to v kampani nezaznieva, že je to namierené proti migrantom, tak každý vie, že práve o to ide.

Nemecké slovo, ktoré vyjadruje sexuálnu násilnosť znie grapschen (pôvodne to znamenalo po niečom rýchlo siahnuť, v súčasnosti sa pod tým rozumie: siahnuť žene na prsia, zadok a či na genitálie).

Preto G ovláda ako symbol proti sexizmu zo strany migrantov celý karneval.  Po Kolíne sú na mnohých miestach vylepené veľké plagáty, kde dominuje G spolu s namaľovaným veľkým nosom klauna a  pod tým je napísané:

G steht für Grapschen! Merkste selbst, ne? – G značí obťažovať! Zbadal si aj sám, nie?

Posolstvom tohto nápisu je:

Zabávaj sa, veseľ sa spolu so ženami – ale, keď ti žena povie nie, tak to jednoznačne znamená NIE!

V časoch keď Merkel pred rokom či dvoma ešte pevne sedela na „tróne“ a mala neprestajne plné ústa svojej Willkommenskultur pre migrantov, by niečo také bolo nemysliteľné a kto by to bol navrhol, tak by bol označený za rasistu a nepriateľa migrantov.

Dnes je to už možné, ale je otázne, či to migrantov, ktorí budú na kolínskom karnevale a budú chcieť násilne ženy obťažovať odradí od toho. Sotva. Okrem toho mnohí z nich takým plagátom ani neporozumejú, prípadne ich odignorujú. A karneval je pre nich výborná príležitosť uplatniť svoju schopnosť grapschen.

Divoké mužské moslimské migrantské hordy si od žien v Európe vezmú to čo chcú a žiaľ po takých sexuálnych násilenstvách to potom padá na všetkých, teda aj na tých, ktorí rešpektujú našu kultúru.