Dlhodobé nosenie rúšok redukuje inteligenčný kvocient

10.07.2023 22:48

Začiatkom apríla 2020 bola v Nemecku vyhlásená povinnosť nosenia rúška. Už vtedy však bolo jasné, že nechránia pred vírusmi a že ich dlhodobé nosenie je zdraviu škodlivé. Inak by v predpisoch BOZP neexistovalo obmedzenie doby nosenia rúšok.

 

Napriek tomu boli viacerí lekári odsúdení za vydávanie výnimiek pre oslobodenie od povinnosti nosiť rúško. Rozsudky sú vecne nesprávne, a preto nie sú právne udržateľné.

 

Ale škody z nosenia rúšok sú ešte ďalekosiahlejšie.

 

Jednou z vážnejších škôd, ktoré rúška spôsobili, je strata, prípadne obmedzenie schopnosti učiť sa u študentov a žiakov, čo vedie k zníženiu IQ. Ukazuje to štúdia zverejnená v marci 2023 s názvom „Výsledky inteligenčných testov študentov po šiestich a šestnástich mesiacoch nepravidelnej školskej dochádzky v dôsledku pandémie COVID-19.

Citujem z tejto štúdie:

„Predchádzajúce výskumy ukázali dôležitosť školského vzdelávania pri rozvoji kognitívnych zručností. Máme výsledky testov inteligencie 424 nemeckých stredoškolákov v 7. až 9. ročníku (42 % žien) otestovaných po prvých šiestich mesiacoch pandémie COVID-19 (to je vzorka z roku 2020), s výsledkami dvoch veľmi porovnateľných testov. Porovnávali sa vzorky z rokov 2002 a 2012.

 

Porovnania ukázali, že výsledky inteligenčných testov vzorky z roku 2020 boli výrazne nižšie ako výsledky vzoriek z roku 2002 a 2012. Vzorku z roku 2020 sme znova otestovali v roku 2021 po ďalšom celom školskom roku v škole postihnutej COVID-19. Zistili sme ďalší pokles kognitívnej výkonnosti.

Takže máme do činenia  s pretrvávajúcimi škodami u študentov spôsobenými konkrétne s povinným nosením rúšok."