Diskriminácia bielej rasy: Koncert v Berne zrušili, lebo bieli hudobníci mali dreadlocks, a tie „smú“ mať len černosi

27.07.2022 23:15

V  tomto doslova tragicko-grotesknom prípade išlo o to, či bieli muzikanti "smú" mať účes hlavy vo forme dreadlocks! Najhoršie a najabsurdnejšie na takomto druhu diskriminácie bielych je to, že mnohí bieli sa vo svojom patologicky pôsobiacom aktivizme na podporu  čiernych už aj sami diskriminujú. Táto sorta bielych má už natoľko vymyté mozgy, že robí niečo, nad čím dokonca už aj mnoho čiernych len nepochopením krúti hlavou.

Situácia v tomto smere je v EÚ čoraz horšia a propaganda Bruselu a politikov, akými sú Zelení v Nemecku a či Rakúsku, v rámci ktorej je biela rasa čoraz viac napomínaná a kritizovaná za svoje „zlé a nehumánne správanie“ voči čiernej rase, prináša potom svoje ovocie.

Tak ako sa to stalo teraz aj vo Švajčiarsku – pričom sa takéto a podobné prípady v EÚ množia.

Preto je „bytostne“ dôležité, že ešte je v Európe niekoľko politikov formátu Viktora Orbána.

V údajne neutrálnom a údajne aj tolerantnom Švajčiarsku sa 18. júla v Berne v Brasserie Lorraine konalo muzikálne podujatie. Vystupovala na ňom päťčlenná hudobná skupina Mundart-Band Lauwarm. Do jej repertoáru patrí Reggae, World, India a Pop.

O tom, čo sa na tomto podujatí udialo sa zmienili niektoré švajčiarske médiá – aj renomované NZZ.

Krátko po začatí pestrého programu skupiny prišlo ku škandálu. Viacerí návštevníci hlasno protestovali a spustili piskot práve proti pestrosti programu, ale najviac sa protestovalo proti frizúram hudobníkov – proti ich „nemiestnej drzosti“, že si dovolili mať na hlave dreadlocks – teda niečo, čo nevyšlo z kultúry bielej rasy.

Usporiadateľ pre silné protesty napokon hudobné vystúpenie ukončil.

To ale nebolo všetko. Vo svojom obsiahlom vyhlásení sa usporiadateľ ešte aj pokorne a sebakriticky ospravedlnil, že nekonal dosť „senzibilne“ a že nemyslel na to, aby publikum už pred vystúpením lepšie „chránil“ – čo myslel pod „ochranou“ publika, to neuviedol.

Pritom publikum nikto ničím neohrozoval. Oveľa viac sa museli cítiť ohrození časťou publika hudobníci! O tom usporiadateľ ale nestratil ani jediné slovo!  Na záver sa ešte ospravedlnil slovami:   „Rassismus und andere Diskriminierungen haben kein Millimeter Platz.“ – „Rasizmus a iná diskriminácia nemá ani milimeter miesto.“

Ani to ale ešte nebolo všetko.

Majitelia Brasserie Lorraine neskôr oznámili na Facebooku (tiež v plnej pokore), že zlé pocity publika prepukli preto, že muzikaniti si neoprávnene privlastnili prvky cudzej kultúry a sú kritizovaní za to, že si ako bieli umelci dovolili mať frizúry, ktoré vyniesla táto kultúra a ešte si dovolili hrať aj jamajskú Reggae-hudbu, hoci nikdy na vlastnej koži nezažili rasistickú diskrimináciu Jamajčanov.

Toto už nie je možné zdravým rozumom pochopiť.

Biela rasa pracuje na tom, aby sa sama zničila a už čoskoro sa stala len históriou.

Postupuje to už veľmi razantne – Bern nie je totiž prvým prvým prípadom, keď sa bieli sami demontujú. Napríklad aj v marci zakázali usporiadatelia hudobníčke Ronji Maltzahn jej vystúpenie, lebo tiež mala „nesprávnu“ frizúru. Bolo jej to „zdôvodnené“ tým, že si „kultúrne privlastnila“ niečo, na čo údajne nemá žiadne právo, lebo ako biela nikdy nezažila, čo je systematický útlak čiernych ľudí.

Už veľký psychológ Erich Fromm označil západnú spoločnosť za psychopaticky chorú. Tejto téme venoval celú knihu.

To bolo pred niekoľkými desaťročiami. Od tej doby ale psychopatizmus tejto spoločnosti ešte enormne narástol. A sloboda indivídua, a to predovšetkým bieleho, sa z nej už takmer celkom vytratila.