Dar migrantov: „Messerkultur“. Politika „reaguje“. Ale len preto, že AfD odhaluje pravdu

12.05.2019 23:39

V Nemecku sa od roku 2015 s príchodom záplavy  migrantov neobyčajne rozšírila „kultúra“ rezania a zapichávania nožov do kresťanov. Túto „kultúru“ šíria nielen dospelí, ale predovšetkým aj mladiství migranti. Oficiálne štatistiky mlčia o tom, koľko ľudí boli v Nemecku zabitých a zranených po atakoch nožom migrantami.

V tejto súvislosti ale stačí uviesť „diplomaticky opatrné“ oznámenie BKA, Spolkového kriminálneho úradu: „Azylanti zabili viac Nemcov, ako Nemci azylantov a väčšina zabitých azylantov bola zabitá azylantami.“

Z uvedenej výpovede musí byť každému jasné, že v nej ide o zatajenie číselných faktov pred verejnosťou, ktoré sú hrozivé a ktoré plne dávajú za pravdu AfD, keď opakovane hovorí o vysokej a nebezpečnej kriminalite migrantov.

Že sa verejnosť v tomto smere zavádza, je nápadne vidieť aj z toho, že takmer po každom násilnom trestnom čine nejakého migranta sa okamžite do záležitosti zapoja politici a vyzývajú verejnosť, aby sa nikto neopovážil takýto čin, aké sú vraj len výnimkou, zneužiť na vyvolávanie nepriateľstva voči migrantom.

Na druhú stranu tí istí politici nerobia takmer nič, alebo len veľmi málo preto, aby sa zaviedli také opatrenia, ktoré by minimalizovali riziko útokov migrantov na  domáce obyvateľstvo.

Keď na to upozorňovala AfD, tak bola okamžite atakovaná ostatnými politickými stranami ako extrémistická a voči islamu nepriateľská.

Čím viac sympatií však získavala u občanov, tým nebezpečnejšou sa stávala pre Merkel a jej spojencov a napokon tí, čo v Nemecku vládnu nemohli aj naďalej celkom ignorovať nebezpečnú násilnú kriminalitu migrantov.

A tak teraz najprv Brémy a Dolné Sasko vypracovali návrh zákona,  v ktorom je exaktne uvedené, kde všade bude prísne zakázane mať pri sebe nôž. Mestské úrady budú potom po prijatí tohto zákona vyznačovať zóny, kde nikto nesmie mať so sebou nôž. Takéto zóny budú pešie zóny, školy a ich okolie, stanice s okolím, nákupné centrá a ďalšie objekty. Všade tam bude zvýšená policajná prezencia. V Bundesrate, kam bol návrh zákona predložený, sa bude o ňom najbližšie debatovať.

Konečne sa potreba konať niečo v tomto smere medzičasom už dostala aj do hláv niektorých promerkelovských politikov.  Predovšetkým vďaka AfD, ale aj vďaka takým ľuďom ako je Hans-Georg Maaßen z CDU, ktorý chodí po nemeckých mestách a na politických podujatiach kritizuje utečeneckú politiku kancelárky.