Dánske média sa ospravedlňujú za klamstvá o Omikrone, o Covide, o úmrtiach a o hospitalizácii

14.01.2022 23:15

Oficiálne sa samozrejme nehovorí o klamstvách, ale o chaose s číslami, ktorý spôsobili zdravotné úrady a mainstreammédiá - ako „sebakriticky“ oznámili -  ich vraj neoverene a nepreskúšane preberali. To je ale len lož poplatných a manipulatívnych médií, ako ich poznáme aj v SR, Nemecku, Rakúsku a inde. Tieto médiá klamú a vyrábajú si čísla a štatistiky aj sami podľa potreby.

 Až koncom decembra 2021 priznal Henrik Ullum, šéf dánskeho „RKI“ (v Dánsku sa volá Statens Serums Institut – SSI), že ich číselné údaje sú nesprávne, mal ale pradšej povedať, že sú verejnosť zavádzajúce.

Nevedno, či ho k tomuto verejnému priznaniu donútilo vlastné zlé svedomie, alebo či jednoducho odoprel poslušnosť niekomu , na koho nariadenie „musel“ tak konať. V konečnom dôsledku je to jedno.

Ale zaslúži si rešpekt za to, že týmto priznaním mnohým, ktorí poslúchajú devótne svoju vrchnosť a veria jej každé slovo o údajnej pandémii a o hrôzostrašných číslach s ňou súvisiacich, otvoril oči. Zároveň Henrik Ullum týmto priznaním umožňuje vysloviť oprávnené podozrenie, že takéto „číselné chaosy“ existujú aj v iných európskych krajinách.

Ullum uviedol aj to, že pravdepodobne od apríla 2021 (ale možno už aj v roku 2020) v jeho SSI v dôsledku zmieneného číselného chaosu nebol robený rozdiel pri oznamovaní údajov a čísel o Korone, či u hospitalizovaného pacienta išlo v prvom rade o Covid-diagnózu, alebo či hlavná diagnóza bola napr. zlomenina nohy, ale napriek tomu bola táto osoba v štatistike uvedená ako Covid-pacient, lebo obligátny nemocničný test bol pozitívny, ale dotyčný nemal nijaké Covid-symptómy.

A tak len „vďaka“ zlomenej nohe sa dotyčný ocitol v štatistike neprávom ako hospitalizovaný Covid-pacient.

To je len jeden príklad z viacerých rôznych, ktoré boli spôsobené údajným číselným chaosom.

Na tlačovej konferencii, ktorá bola tento týždeň, priznali tieto „chyby“ verejne Henrik Ullum a aj dánsky minister zdravotníctva.

Najčítanejšie dánske noviny Ekstra Bladet sa následne  ospravedlnili u všetkých svojich čitateľov za mnohonásobne zavádzajúce informácie a priznali, že zanedbali svoju povinnosť presne skúmať a analyzovať číselné údaje.

A v tomto veľmi citlivom prípade je to o to viac odsúdeniahodné, že išlo o silné negatívne ovplyvňovanie celej spoločnosti, a to nielen dánskej.  

Zatiaľ ale platí – a to je veľmi zarážajúce – že  v Dánsku nikto nevie povedať (a ako dlho bude tento stav ešte trvať, to tiež nevie nikto povedať), aký presne je počet pacientov, ktorí ležia v nemocniciach výlučne kvôli Covidu. Isté ale je, že ich je podstatne menej ako uvádza štatistika!

Už len dodám, že tento tzv. číselný chaos má o.i. vplyv aj na skreslené údaje počtu mŕtvych v Dánsku na Covid. Skutočný počet úmrtí na Covid musí byť tiež podstane menší.

Tento chaos a či zavádzanie verejnosti je škandál non plus ultra!