Ďalšie zlyhanie ICE vlaku, 750 ľudí bolo v jeho nočnom „zajatí“ 2 hodiny

24.10.2019 21:55

Len pred niekoľkým dňami horel ICE rýchlovlak na trati medzi Kolínom a Frankfurtom. Teraz k zlyhaniu techniky iného rýchlovlaku ICE prišlo v nedeľu 20. októbra v noci, v blízkosti Frankfurtu

Keď vlak bol vypravený z Frankfurtu a smeroval do Mannheimu, tak asi po polhodine, o 22:30 ostal stáť, lebo sa odlomil jeho rušňový zberač energie. 750 cestujúcich bolo v ICE doslova uväznených viac ako dve hodiny bez svetla a bez kúrenia, lebo kompletne vypadlo zásobovanie elektrickým prúdom.

Teplota vo vnútri vlaku klesla na 13 stupňov. Mnohí cestujúci, ktorí nastúpili na stanici Frankfurt Flughafen, mali za sebou viachodinové lety a neželali si nič iné, ako sa čo najskôr dostať do teplej postele. Tí boli najviac nahnevaní.

Už dlhšiu dobu sa množia poruchy na vlakoch ICE. Mám s tým bohaté skúsenosti, lebo ich často používam. Bežne sa stane, že je pokazené WC, a to aj viaceré v jednej súprave. Nefunguje vždy internet a pod. A meškania sú na dennom poriadku.

V tomto prípade museli cestujúci v neistote čakať po tme a v zime a dlho aj bez informácií, čo sa to udialo a ako dlho bude ten stav trvať. Po dlhom čase napokon prišli situáciu aspoň akotak zachraňovať požiarníci. Ale jediné čo mohli urobiť, bolo to, že zvonku viacerými svetlometmi osvetlovali vnútro vlaku.

A je vonkoncom nepochopiteľné, že v tejto mimoriadne nepríjemnej situácii pre cestujúcich to trvalo až dve hodiny, kým na miesto nehody prišiel náhradný vlak a všetkých 750 osôb bolo konečne vyslobodených a do Mannheimu dorazil náhradný vlak s nimi na druhý deň o 01:30.